Susulyka anyukájának honlapja
 
                                    Jól csak a szívével lát az ember, ami fontos az a szemnek láthatatlan. 
                                                                               A kis herceg  
MENÜ

Dreamstime ügynökségnél online lévő fotóim:

 

http://www.dreamstime.com/Beccccus_more-latest-adition_pg1

 

Fotolia ügynökségnél online lévő fotóim:

 

http://us.fotolia.com/p/201540880

 

Shutterstock ügynökségnél online lévő fotóim:

 

http://www.shutterstock.com/cat.mhtml?gallery_id=517801

 

Hírek

 • Boldog Új Évet mindenkinek:)
  2014-01-19 11:48:41

  Kicsit megcsúszva, de itt van az idei első bejegyzésem. Szépen telt az évvége, ahogy az év eleje is. Sőt! Év eleji első vásárlásunk egy futógép volt:):):):) Ahogy befürödtünk a decemberi majdnem vásárlással, úgy jártunk sokkal jobban a januárival. Az történt, hogy kitaláltam, hogy nekem futógép kell, ezért a neten nézelődni kezdtem, mikor rátaláltam egy jópofára, ami nem is került sokba. Izgatottan meg is rendeltem, kértem ingyenes szakszerű összeszerelést és azt hogy házhoz hozzák. Na itt kezdődtek a problémák. Azt mondták, hogy az összszerelés nem ingyenes, én mondtam, hogy de az volt kiírva. Szerintük viszont nem ez volt kiírva, de azt hogy holvolt a fizetés már nem tudták megmutatni, én nem olvastam olyat. Ezek után mondtuk, hogy akkor nem kérjük, mert ha rosszul szereljük össze akkor elvész a garancia, erre azt mondták, hogy nem lehet rosszul összeszerleni, mert nyugdíjasoknak is szoktak kiszállítani ilyet. Mi viszont kötöttük az ebet a karóhoz, vagy otthon összeszerelik vagy nem kell. Belementek. Három hétre volt időpont amikor olyanok szállítottak, akik szereltek is. Meg is jött a teherautó, behozta a fiatalember a dobozt, kipakolta és elkezdte összeszerelni a futógépet, illetve csak akarta, mert kétórás kínlódás után, azt mondta, hogy szerinte hiányos a doboz és inkább elviszi. Kiderült, hogy csak vagy két hónapja árulják ezt a gépet és azért nem ért hozzá, képzelem szegény nyugdíjasokat mennyit vesződhettek vele, ha egyáltalán rendeltek valaha ilyet. Na nem baj, a végén visszamondtuk az egészet és a Decathlonban vettünk egy kicsit drágábbat. Nagyon megérte, mert összeszerelték és el is hozták. Imádom használni és nem csak én hanem Susulyka is mindennap rááll és sétál.:)

 • Boldog, Békés Karácsonyt , és Sikerekben gazdag Újévet kívánok mindenkinek!
  2013-12-26 16:15:08

  Teljenek az Ünnepek úgy, ahogy azt szeretnénk.:)

 • Világító csirkecsont a szemétben:(
  2013-11-21 10:04:03

  Az elmúlt este olyan élményem volt ami még sohasem. Már lefeküdtünk, mikor Susulyka vizet kért. Felkeltem és sötétben mentem ki, nehogy kimenjen a gyerek szeméből az álom. Botorkálok a sötétben a konyha felé, mikor megláttam, hogy valami kifénylik a szemeteszsákból. Megálltam és csak néztem. Nem hittem a szememnek. Kezdtem megijedni, hogy milyen radioaktív kaját etettek meg velünk. Nyeltem egyet és a zsákhoz hajoltam és kívülről megfogdostam, hogy mi az. Egy csont volt, az előző este evett boltból vett grill csirkecomb maradványa.:( Hirtelen lefőttem, mert eszembe jutott, hogy Susulyka is evett belőle.:( Ekkor megjelent mellettem anyu és Susulyka is. Mondtam nekik, hogy mit láttam. Ők is megnézték és elájultak, mert még ők sem láttak ilyet. Kivettem a zsákból a csontot és falhoz tettem, amit úgy megvilágított mintha egy döglődő elemlámpát raktam volna oda. Döbbenet. Sietve megnéztem a maradék sültet, de az nem világított, aztán megláttam, hogy a szemeteszsák fala is világít. Ekkor az eszembe jutott, hogy ezt egy gomb vagy baci is okozhtja. Kissé megkönnyebbültem az ötlet után. Másnap utánna néztem a dolognak az interneten, és ott is írták, hogy tényleg egy baci okozza a dolgot, de nem okoz egészségkárosodást. Mindenesetre hatalmas élmény volt.

 • Rugdosós Susulyka
  2013-11-21 09:45:17

  Az édes kicsi gyermekemnek újabban lett egy szokása. Éjszaka amikor alszik és nekem háttal ferdén van, úgy nyújtja ki a lábát, hogy biztosan eltalál engem.:( Erre persze én felébredek és közben rám jön a frász. Egy ideig tűrtem, gondoltam, hogy talán abbahagyja, de persze nem tette.:( Akkor kitaláltam, hogy amikor megrúg, egyenesbe állítom és talán nem fog mégegyszer rúgni. Ez sem jött be.:( aztán gondoltam szólok a gyereknek hogy ne rugdosson. Ez egy ideig működött, de aztán kezdtem megijedni, hogy Susulyka hozzászokik, hogy éjszaka felébred. Ez sem volt jó megoldás.:( Már három hét eltelt, egyre fáradtabb vagyok, mert nem alszom jól e miatt, úgyhogy kénytelen voltam komolyan elgondolkodni a megoldáson és megtaláltam a tuti ötletet. Abba a szögbe ahol a lába nekem ütközött, egy fatáblát raktam az matracom és az ágyszéle közzé, amit a játékok közül szedtem el.:) Azóta nem ér el hozzám a rugdosás és Susulyka sem ébred fel éjszaka. Ő is és én is jobban alszunk már.:)

 • Irodalmi pályázat
  2013-11-07 14:20:53

  Újra elindult az egyik könyvkiadó pályázata, amire újra szeretnék benevezni. Ezuttal pozitívan és sokkal biztosabban nézek elébe, sokkal nagyobb az esély most, mert összehasonlíthatatlanul jobb anyaggal indulok, mint annak idején. Még nem jelentkeztem, mert még tart az ellenőrzési fázis, de már csak hetek kérdése és elküldöm.:)

 • Judo:)
  2013-10-02 08:20:02

  Elnézést kicsit sikerült lemaradnom a hírekkel:( nem volt szándékos, csak nem igazán történt semmi. A nyár eltelt, Susulykának oviba kellett mennie, amit nagyon szeret kop,kop, én ezerrel készülök a januári írói pályázatra, illetve most részt vettem egy novella pályázaton aminek a végeredményét a hétre ígérték, nagyon izgulok. Susulyka most éppen judóra jár, amit nagyon szeret.:) Az első edzésen nyert is egy érmet, amit haza hozhatott, bár a következőre vissza kellett vinnie, de akkor is olyan büszke volt és én is.:) Remélem sokáig fogja ezt csinálni és azt is remélem, hogy az aikidóra is rá tudom majd beszélni, mert azt nagyon szeretném, ha művelné.

 • Nyaralás Zalakaroson:)
  2013-08-14 15:03:32

  Nos, ebben az évben Zalakaroson nyaraltunk, egy hetet töltöttünk a Karos SPA-ban. Imádjuk azt a szállodát. Már legalább ötször voltunk ott és még sosem csalódtunk benne. Susulykával ideális, mert jó pár gyerekmedencéje van. A konyha mostanra jobb lett, a szobák tiszták. Az idén 40 fokban voltunk ott, mondanom sem kell, hogy egész nap a vízben voltunk. Amúgy a csomaghoz most ingyen ebédet is adtak, plusz akciósan mehettünk. Nagyon ajánlom mindenkinek.

 • Új íróasztal:)
  2013-08-14 14:56:37

  Susulyka új íróasztalt kapott. Nagyon örült neki, bár igazából most kezdi csak felfedezni. Mára már naponta többször is kitalálja, hogy festeni szeretne az asztalánál, amikor anya is ott dolgozik a sajátjánál.:) Ugyanis a két asztal egymás mellett van. Egyem a kis husát olyankor én persze semmit sem tudok csinálni, mert be nem áll a kis szája, de nem bánom, nagyon örülök neki, hogy ennyire megszerette az asztalt.:)

 • Hajókirándulás a Dunán:)
  2013-08-14 14:51:01

  Egy kicsit elmaradtam, de most pótolom a hiányt.:) Szóval hajókiránduláson voltunk. Az úgy nevezett Duna Corso nevű kiránduláson vettünk részt. Már jó ideje tervezgettük, hogy egyszer elmegyünk egy ilyenre, ha már felköltöztük Budapestre. Szerencsére pont akciós volt a jegy így még jól is jártunk. Egy órás volt az út, idegenvezetéssel a parton látható látványosságokat és épületeket mutatták be egy kis történelmi meséléssel. Nagyon érdekes és élvezetes volt. Susulyka is élvezte, bár nem annyira mint mi. Kicsit huzatos volt a fedélzeten, ami olykor jól esett a melegben, de azért felfért egy kardigán. Én mindenesetre nagyon élveztem.:)

 • Nyaralás Bükfürdőn
  2013-07-04 10:43:38

  Voltunk Bükfürdőn néhány napot. Nem a megszokott szállodába mentünk, hanem egy kicsit drágábba, mert nagyon kíváncsi voltam rá, de csalódnunk kellett. A 4 csillagos szálloda alapból drágább a hasonló szállodáknál mégis kevesebb szolgáltatást nyújt mint a többi és azt is rosszabbul.:( Nincs rendes medencéje, nem túl jól főznek és semmit nem lehet csinálni, hacsak nem fizetek érte. Nem igazán gyerekeseknek való.:( szerencsére Bükfürdőn van egy nagyon jó strand, gondolom a szállodások is erre apelláltak, hogyha valaki unatkozik menjen oda. Csakhogy a mai világban ebből nem lehet megélni. azonban volt egy dolog ami miatt még most is fortyogok egy kicsit. A Hotelben teljes ellátás van, büfé reggeli és vacsora és menüválasztásos ebéd. Mondanom sem kell, mindig ugyanaz volt az ebéd.:( Ez már önmagában felháborító ha valaki megnézi a szálloda árait. Szóval ami végképp kiverte nálam a biztosítékot az volt, hogy amikor megérkeztünk 13 órakor közölték velünk, hogy a teljes ellátás a vacsorával kezdődik és az elutazás napján lesz az ebéd még beleszámítva, ami 12 órától van.:( Megérkezünk hót éhesen 5 órás vonatozás után és nem kapunk enni holott teljes panzión vagyunk. Az elutazás napján az ember nem fog az ebéd miatt későbbi vonattal haza menni, így is késő délutánra ér haza. Így spórolnak fejenként egy ebédet.:( Ja persze pénzért lehetett venni ebédet, azt amit amúgy is kaptunk volna ingyen.:( Szerintem ez elég kicsinyes dolog. Bezzeg a Kanárin amikor megérkeztünk reggel a szállodába azonnal beküldtek minket reggelizni pedig az tényleg nem járt volna, de nem csináltak ebből problémát. Nem akartam kiírni a szálloda nevét, de annyira felháborodtam ezen, hogy mégis csak megteszem. A Karamell Hotelről van szó. Mindennek ellenére jól éreztük magunkat, bár az biztos, hogy oda nem fogunk visszamenni többet. Maradunk a jól bevált Danubiusz Hotelnél. Az a tuti.:)

 • Ovis szerelem:)
  2013-07-04 10:37:36

  Igen is létezik az ovis szerelem. Susulyka most nagyon szerelmes az egyik kisfiúba és ami a legjobb, hogy a kisfiú is viszonozza.:) Olyan édesek, amikor kézen fogva sétálnak és megbeszélik a napi dolgokat, vagy amikor ülnek az oviban az asztalnál és megsimitják egymás kezét. Folyton együtt vannak és játszanak.:) Tüneményesek.:)

 • Boldog Születésnapot Susulyka!
  2013-05-24 11:36:38

  Néhány napja volt Susulyka 4. szülinapja. :) Sok Boldog Szülinapot Susulyka.:)

 • Újabb nagy lépés!
  2013-05-21 14:18:26

  Susulyka lemondott a cumisüvegéről!!!!!! Ez hatalmas dolog. A mindene volt a csacsival együtt. Imádta, a kisgyerekkorára emlékeztette. De most ő már nagylány és ezért már nem kell neki a cumi, mondta, én pedig olyan büszke vagyok rá. Már három napja anélkül alszik el.:)

 • Gast Royal
  2013-05-16 10:29:21

  Valahogy mostanában nincs kedvem és időm sem főzni. Fogyni meg nem tudok a menzás kajától, attól csak hízok. Szóval kitáltam, hogy rendelni fogok a Gast Royaltól paleolit kaját. Meg is rendeltem és nagyon finom. És ami a legjobb, hogy két hét alatt 4 kg-t fogytam. Most a 3. héten járok és most tartom a súlyom, inkább látszatra fogyok most. Formálódom. Szóval nekem bejött. Nem olcsó, de ugyanannyit költöttem a menzán is szóval most jobban járok.

 • Szemezés az autóval:)
  2013-04-29 10:29:34

  Igen. Megfogant bennem egy gondolat és már nem nagyon akar engedni. Venni kéne egy autót. Jelenleg az opel vezet, de még nem döntöttünk. A lényeg az, hogy biztonságos legyen, olcsó legyen a javíttatása és nem utolsó sorban ne legyen nagyon kicsi. Hiszen mi hárman vagyunk nagyon sok csomaggal.:):):) Főleg a sok csomag szokott problémát okozni.:):)

 • Bétázás édes világa
  2013-04-29 10:25:15

  Bocsi, kissé elmaradtam. Néhány nagyobb problémám akadt, ezért nem volt időm írni. Azonban vannak új fejlemények a házunk táján. Elkezdtem bétázni.:) Vagyis mások által írt kéziratokat olvasni és a hibákat javítani és az észrevételeimet megosztani a szerzőkkel. Nagyon állat!!!!! Imádom és én is nagyon sokat tanulok belőle. Úgyhogy az írás mellett ezzel is foglalkozom.:)

 • Zalakaroson:)
  2013-03-21 08:46:37

  Március 15-ét Zalakaroson töltöttük. Csütörtökön indultunk és végig vert minket a hóvihar.:(  Susulykát úgy kellett fogni, mert az orkán erejű szél majdnem elfújta. És most nem túlzok. Szerencsére akkor még jártak a vonatok és a buszok, úgyhogy szerencsésen eljutottunk a szállodába. Ott már minden mennyei volt. Csodálatos volt a szobánk, a kaja és medencék is. Egész nap fürödtünk és ettünk, meg aludtunk. :) Igazi kikapcsolódás volt. Vasárnap jöttünk haza. És bizony ennek is örültünk. Fáradtan ledőltünk a gyönyörű új sarok garnitúránkra és boldogan néztük a szép tv-n a Minimaxot.:)

 • :(
  2013-03-03 08:02:10

  Sajnos a regénypáláyzat erre az évre elúszott, de nem csüggedek. Jövőre is lesz pályázat, úgyhogy most már arra készülök gőzerővel.:) Már tudom mi az elvárás, szóval harcra fel!:)

 • Regénypályázat:)
  2013-02-18 11:39:02

  Amúgy újabb idegeskedni valót találtam magamnak.:) Ugyanis részt veszek egy regénypályázaton, ahol a nyertesnek illetve nyerteseknek a fődíj az, hogy kiadják a regényét.:) Még az előszűrés folyik. Ez az első lépcső amit meg kell lépni. Ha bekerülök felteszem ide a pályázat linkjét. A következő léc a lektorok lesznek. Ha két pozítív lektori értékelést kapok, akkor kiadják. Ha nem akkor nem. Ez ilyen egyszerű. Körmöm lerágva, hajam kitépve.:):)

 • Új Hírek:)
  2013-02-18 11:30:01

  Bocsánat kicsit el voltam havazva az elmúlt hetekben, ezért nem írtam. Nos, gondoltunk egyet a kis családommal és lecseréltük a nappalinkat.:) Úgy értem a bútorokat.:) Alig tudtunk találni valakit, aki elvitte a 26 éves bútorainkat, végül azonban sikerült. Túladtunk az össze régi kacatunkon. Aztán elmentünk a Kikába és lefoglaltuk azt a sarok ülőgarnitúrát, amit előzőleg már kinéztünk. Álomszép. Természetesen én raktam össze, de megérte. Susulyka állandóan azon fekszik és úgy nézi a tévét.:) Imádja.:) Aztán elmentünk az RS-be és ott megrendeltük a szerkénysort is, ami tegnap érkezett meg. Még nincs otthon, de a héten az is meglesz. Remélem jól fog kinézni.:) Aztán beteg lettem. Majd követett engem Susulyka is.:( Most már jobban vagyunk. Susulyka holnap már megy oviba is. Bár nekem mára megint bedagadt a torkom.:( Kúrálom maga, ahogy csak tudom.

 • Íróiskola:)
  2013-01-23 08:31:37

  Nos Bejutottam az egyik kiadó íróiskolájába.:) Már tavaly is jelentkeztem, de akkor kimaradtam belőle. Azonban most bent vagyok és nagyon várom, hogy milyen lesz.

 • Új év, új óvoda
  2013-01-13 07:21:09

  Nos, nekünk az év eleje az új óvoda keresésével telik. Már egyet kinéztem és most várom a visszajelzésüket. Azonban van egy másik kiszemelet is. Ott tegnap jártunk, megnéztük a környéket és azt, hogy lehet oda eljutni. Természetesen mind a kettő a második kerületben van. Holnap írni fogok oda is, hogy mennyibe kerül és van-e még hely. Sajnos véges a költségvetési keret úgyhogy az ár nagyon is befolyásoló tényező. Azt elfelejtettem írni, hogy korábbi elvemmel ellentétben most már kétnyelvű óvodát keresek (régen csak egy nyelvű angolt kerestem). Most már tudom, hogy Susulyka agyában kialakult a nyelvközpont és ezért a magyart is erősíteni akarom. Most már nem félek, hogy elveszíti az angolt. Amit sikerült valamelyikbe bejutni, majd megírom.

 • BUÉK!
  2013-01-03 12:32:23

  BUUUUUUUUUUUUUÉK Mindenkinek!!!!

 • Ma este Karácsony!
  2012-12-24 09:43:45

  Boldog Karácsonyt és Boldog, Sikerekben Gazdag Új Évet Kívánok Mindenkinek!

 • :(
  2012-12-07 08:41:27

  Nos. Susulykát tegnap kivettem az óvodából. Nagyon sajnálom, hogy ezt a döntést meg kellett hozni, de tudom, hogy jól döntöttem. Már találtam egy másik óvodát, aminek a környezetét szombaton fogjuk megnézni aztán majd bejelentkezünk ha megfelel. A problémák egy dolog köré csoportosultak. Nevezetesen a köré, hogy Susulykát az egyik kislány fizikailag folyamatosan bántotta. Szóltunk az óvónőnek, aki nem tett semmit, aztán Susulykának mondtuk, hogy üssön vissza. Azonban ő egy jó gyerek, így nagyon nehezére esett visszaütni és amikor megtette megbüntették érte. (megjegyzem a másik kislányt soha nem büntették meg semmiért.) A pohár szerdán telt be, amikor a fürdetésnél észre vettük, hogy Susulyka arcán egy piros fogsornyom van. Estére jött ki láthatóan rajta. Azt mondta, hogy fáj és azt, hogy az a kisláyn harapta meg aki addig is bántotta. Másnap kivertük a balhét. Az óvónők és a kislány tagadtak, az óvodavezető próbálta menteni a helyzetet, de már nem lehetett. Szóval másik óvoda lesz.  

 • Susulyka és a szellem:(
  2012-11-15 10:48:29

  Néhány nappal ezelőtt Susulyka felriadt éjszaka, nyögdécslve sirdogált, miközben a szájára szorította a kis kezét és azt mondta, hogy "anya ő néz engem." Aztán az egyik sarokba mutatott. Nézek rá, hogy mit mondott. " Anya ő engem néz" , mondta megint szegénykém. Ekkor megsimogattam a gyereket és mondtam neki, hogy nem kell félnie, mert itt van anya és megvédi őt. Aztán hirtelen ötlettől vezérelve a sarok felé legyintettem és azt mondtam, hogy "menj innen", majd megkérdeztem Susulykát, hogy ott van-e még az, aki nézte őt. Erre Susulyka azt mondta, hogy nem, már elment. Susulyka meg is nyugodott és lassan visszaaludt. Én persze frászba voltam, és nem is tudtam utánna már elaludni. Susulyka régebben kiskorában már mutatta jelét, hogy szellemet lát, az is elég ijesztő volt, de ez a mostani mindent felülmúlt. Tudom, hogy sokaknak most az jutott az eszébe, hogy biztos rosszat álmodott, de én biztos vagyok benne, hogy nem, mert amikor rosszat álmodik, akkor ő maga mondja mindig, hogy azért sír, mert rosszat álmodott. Most nem mondott ilyet. Nem is utalt rá. Annyira sajnáltam őt. Szinte rettegett.:(:(:(

 • Fogyi tabletta:)
  2012-11-15 10:42:54

  Kb. két hete szedek egy fogyi tablettát. Tudom, hogy őrültnek tartanak sokan, én is annak tartanám magam, de ezt gyógyszertárban vettem. Vitaminok, jód és almaecet van benne. Eddig farkasétvágyam volt! Mindent meg tudtam enni, ami a kezembe került és mostanában állandóan éhes voltam. Amióta ezt szedem eltűnt a farkasétvágy! Esküszöm működik! Nekem már ez is elég. Már nem zabálom magam halálra, nem gondolok állandóan a kajára és tudok megálljt parancsolni magamnak. Ez egy angol cég terméke és csak a Budaörsi Tesco gyógyszertárában lehet kapni. Na ez volt a reklám helye.:) Ja és már láthatóan fogyni kezdtem.:)

 • Susulyka és a sátor:)
  2012-10-31 13:22:54

  Susulyka valamelyik nap azzal jött oda hozzám, hogy a kiságyából építsünk neki sátrat. Nem lepődtem meg ezen, mert annak idején, amikor kislány voltam én is imádtam a magam építette sátrakban játszani. Meg is építettük neki a sátrat, ami egy nagyobb takaróból és a kiságyának a rácsából állt (a kiságyat letakartuk a takróval). Azonban a gyerekhez képest a takaró alacsonyabban volt így a takaró mindig a fejébe beleakadt és állandóan lejött a rácsról. Szóval nem volt az igazi. Bár ettől függetlenül nagyon szerette Susulyka. Na gondoltam egyet és eszembe jutott, hogy az Ikeában láttam a gyerekosztályon olyan kiságyakat, amin egy boltíves sátor volt elhelyezve. "EZ AZ!" gondoltam és már el ismentünk az áruházba és meg is vettük a sátrat. Természetesen mivel nálunk semmi nem megy simán ez sem volt ilyen egyszerű. Ugyanis a sátrat csak egy bizonyos típusú ágykeretre lehetett felszerelni.:( Na nem keseredtem el, hanem gondoltam egyet és teljesen szétszedten a gyerek kiságyát.:) Persze nem a sátor kedvéért, hanem már régóta meg volt Susulykának ígérve, hogy kap egy igazi  ágyat. Olyat mint az anyáé.:) Szóval megcsináltam az átalakítást és akkor jött a sátor. Nem volt hozzá megfelelő keretem, de ez engem nem tudott eltántorítani attól, hogy a gyerekemnek sátrat építsek.:) Fogtam magam és vastag átlátszó ragasztóval az ágyhoz ragasztottam a sátor beakasztóját.:) Susulyka azóta magától megy este ágyba és már nem kell neki rimánkodni, hogy végre feküdjön le.:):):):)

 • Mágneses Kreatív építő
  2012-10-13 16:50:30

  Ma az Árkádban voltunk. Volt ott egy mágneses kreatív építő bemutató (ez olyan játék ami mágneses rudakból, golyókból és négyszög, háromszög panelokból áll) és Susulyka annyira élvezte az építést, és annyira ügyes is volt, hogy megkérdeztem, hol lehet kapni ilyen játékot. Egy fiatal ember mondta, hogy (ez itt most a reklám helye:)) a Játékszigetben lehet kapni. Be is mentem és mindjárt vettem belőle két fajtát is. Nem volt olcsó, de jön a karácsony és mellesleg kaptam mindegyikhez 20-20%-os engedményt is. Így már kibírható volt az ára. Az egyiket most megkapta a gyerek játszani, a másikat meg karácsonyra szántam.:)

 • Betegen:(
  2012-09-26 09:23:03

  Két hete betegek vagyunk.:( Susulyka oviból haza hozta, mi pedig elkaptuk.:( A szerencse a bajban, hogy Susulyka csak egy napig volt beteg.:) Gyakorlatilag meg sem érezte a dolgot.:) Csak az édesanyám és én szenvedünk még.:( A dokink ugyanis szabin volt tegnapig. A helyetetsítése pedig egy barom. Nem is írok többet róla, mert csak felidegesítem magam.:( Szóval csak tegnap tudtunk szerezni gyógyszert. Most azon vagyunk, hogy minél hamarabb meggyógyuljunk.

 • WC:)
  2012-09-26 09:18:28

  Az elmúlt hetekben a WC-re szoktatás volt nálunk a nagy téma.:) Susulyka, hogy most már oviba jár elkezdett WC-re ülni. :) Már odáig jutottunk, hogy az oviban szól ha pisilnie kell és egyedül kimegy.:) Itthon még nem. De ez csak a mi hibánk. Úgyhogy elkezdtük itthon is, hogy szóljon vagy egyszerűen csak kivisszük a WC-be. Tegnap megtört a jég. Kakílt a WC-be.:):) Annyira megörültünk neki, hogy előkerestem a gyerekkori matricáimat és kapott egyet.:) Úgy örült neki.:) Szóval most itt tartunk. Remélem hamarosan félre tehetem a pelenka árát.:):):)

 • Első hét az oviban
  2012-09-08 17:49:43

  Susulyka első hete az oviban elég színesre sikerült. Alapjában véve elég jól viselte ezt a nagy változást. A hét végére már enni is elkezdett.:) Tegnap már büntiben is volt mert annyira hangoskodtak a kis barátaival.:):):):) Mindent egybe vetve, szerintem kezdenek jól alakulni a dolgok. Bár jövő héttől indulnak a programok, úszás, judo, stb. amikre még Susulyka nem megy. Remélem a kis barátai közzül maradnak az oviban vele is néhányan. Majd meglátjuk. Ja! Még valami. Az óvoda angol és az óvónéni azt mondja, hogy Susulyka megérti amit mondanak neki!!!!!!! Vagyis működik az elképzelésem.:):):):) Nagy ötlet volt ez az angol mese nézés.:) Két nyelvű lett a gyerekem.:):):)

 • Első napok az ovodában.:)
  2012-09-05 19:05:38

  Susulyka ovodába ment.:) Ma volt a harmadik nap. Már van egy kisfiú:) akivel játszani szokott. A  mai éjszakát már átaludta, bár az elmúlt két éjszaka még felsírt álmában:( Azt hiszem kezdii megszokni a dolgot. Lassan alkalmazkodik. Csak egy baj van az, hogy nem eszik rendesen. Remélem ez is rendeződni fog. Amúgy nagyon jó a kedve, jól érzi ott magát. Szeret oviba menni.:) És én ennek nagyon örülök.:)

 • Két hét Mallorcán:)
  2012-08-16 08:48:10

  Két hetet Mallorcán töltöttünk és isteni volt.:) A tengerpart gyönyörű, a tenger kristálytiszta, a szálloda rendezett volt. Egyedül az éjszakák voltak hangosak, mert a német fiatalok (horda) egész álló nap és egész éjszaka csak ittak és ordibáltak.:( Szerencsére ebből Susulyka mit sem hallott, mert úgy aludt mint a bunda.:) Én nem aludtam két hétig.:( Ettől függetlenül visszamennék megint, csak most már a medence felőli szobákból foglalanék és nem az utca felőliekből. Egy szóval mindenkinek ajánlom.:) Teszek majd fel képeket is.:) Susulykát ki sem lehetett hozni a vízből, vagy ha kijött akkor meg homokozott egész nap.:) amikor meg éhes lett azt mondta "Haza akarok menni!":):):):) Csodálatos volt.

 • Új képek:)
  2012-07-21 17:05:48

  Tettem fel új képeket a Képgalériába és a Ki is az a Susulykába:)

 • Szeptemberben ovi:):):)
  2012-07-21 16:03:38

  Ez is eljött. Az én kicsi lánykám szeptemberben oviba megy.:) A Planet Kids nemzetközi óvodában lett végül beiratva. Már be is fizettük a fél évi díjat. Ez egy angol óvoda, ahol anyanyelvi és külföldről hazatelepült magyar tanárok is vannak. Remélem Susulyka szeretni fogja és minél tovább maradhat. Ugyan már három hónapja csak magyarul nézi a mesét, most mégis kezd újra előtörni az angol. Megint el kezdte keverni a két nyelvet. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az első anyanyelve az angol és nem a magyar. A magyar csak a második. Most pedig a kis agya kezdi előrenyomni az első anyanyelvet. Ez annyira érdekes.:)

 • Újra Bükfürdőn:)
  2012-07-14 19:08:45

  A héten Bükfürdőn voltunk. Nagyon jó volt.:) Susulyka megtanulta használni a karúszót és már úszógumi nélkül is belemerészkedett a mélyebb vízbe.:) Olyan jól ment neki a dolog, hogy lassan már úszni fog.:) Annyira ügyes volt.:) A kaja megint fantasztikus volt.:) Még Susulyka is jól lakott.:) A Danubiusz Hotelben voltunk. Csak ajánlani tudom. És most már kezd gyerekbarát is lenni, mert már játszó teret is csináltak. Susulyka imádta.:) És volt egy nagy tarmbulin is. Alig tudtam kiszedni a gyereket vacsorázni belőle.:) Nagyon jól éreztük magunkat.:)

 • Szerkesztővel egyeztetve:)
  2012-06-27 15:27:29

  Mint arról már írtam, írói ambícióim vannak.:) Szeretnék könyveket kiadni.:) Főleg a fantasy érdekel, de megpróbálkoztam már mesével nagyobb gyereke számára és non fiction írásával is. Három részes non fiction kéziratomból egy készült el telejesen, egy pedig átírásra vár. Jelenleg egy fantasy és egy mesekönyvem van kész. A fantasyt már több kiadó visszautasította, és az az igazság, hogy ahogy egyre többet olvasok az írásról, be kell lássam, hogy tényleg van mit javítani rajta. Most a mesekönyvemet akarom kiadható állapotba hozni és szerencsémre sikerült ehhez egy szerkesztőt találnom. Nagyon sokat segít, nagy jó meglátásai vannak és mivel ő teljesen kívülről és szakmai szemmel nézi az egészet, olyan hibákat is észrevesz, amiket én soha nem láttam volna meg.:) Remélem nem sokára már a megvett példány számokról fogok itt áradozni,:) azonban addig is sok munka vár még rám.

 • Állatkerti séta:)
  2012-06-10 13:39:46

  Tegnap állatkertben voltunk. Nagyon jó volt.:) Susulyka most élvezte igazán.:) Teljesen be volt sózva az állatoktól, minden pillanatot megélt.::) Fantasztikus volt.:) Még lajhárt és leguánt is simogattunk.:) Nagyszerű volt az idő is. :) Nagyon jól éreztük magunkat.

 • Susulyka 3 éves:)
  2012-05-27 07:10:35

  Az én kicsi Susulykám 3 éves lett.:):) Hétközben volt a szülinap így az előző hétvégén tartottuk a bulit.:) Susulykával együtt sütöttem a tortáját (Sachert) és nagyon finomra sikerült.:) Nagyon élvezte a sütést és az egész napot is, nem is tudott dél körül aludni sem, annyira izgatott volt.:) Szülinapjára kapott egy biciklit aminek pótkereke van és imádja. Nagyon ügyesen tud vele menni és fordulni is.:) Boldog Születésnapot édes kicsi Susulyka mégegyszer.:) Majd teszek fel képet is.:)

 • Hétvége Zalakaroson:)
  2012-05-16 14:34:15

  A múlt hétvégét Zalakaroson töltöttük. Állati jó volt. Olyan szerencsénk volt, hogy féláron tudtunk menni a Zalakaros SPA-ba.:) Voltunk már ott és mindig nagyon jól éreztük magunkat. Susulyka nagyon szerette az egész napos pancsizást.:) Végig jártuk a kinti és a benti medencéket is.:) Jókat ettünk, jókat ittunk.:) Csodás időt fogtunk ki.:) Mindenkinek nagyon ajánlom. a Szállásgurun találtam a hirdetést és azonnal lecsaptam rá.:)

 • Új konyha:)
  2012-05-05 07:09:48

  Szóval elkészült az új konyhánk, és gyönyörű.:):):) A héten már főztem is benne és azt a kaját viszem a munkahelyre is. Csodálatos lett, és mivel kisebbek a bútorok mint az előző drabálok sokkal több hely is lett benne. Még el kell végezni egy-két simítást rajta és akkor majd teszek fel egy előtte és egy utánna képet róla.:) A különbség lenyűgöző.:) 

 • Éjszakai szörnyvadászat:)
  2012-04-23 14:39:02

  Ma éjszaka fél 3-kor arra ébredtünk, hogy valami leborult Susulyka ágya mellett. Persze a robajra ő is feléberdt.:( Az éjszakai lámpa fényénél megyek oda megnézem mi történt és ahogy közeledtem egy nagyobbacska árny repült át a szekrényhez újabb robbaj kiséretében.:( Mondanom sem kell, hogy a frász jött rám. Mondom édesanyámnak, hogy nagy sz..ban vagyunk, mert vagy egy denevér vagy egy madár van bent a szobában és így itt nem lehet aludni.:( Állunk ott Susulyka ágyánál mint két izé, hogy most mit csináljunk, mert persze Susulyka közben elszenderedett. Mondom anyunak nem érdekel ki kell menni mert így nem lehetünk bent. Megfogtam Susulyka régi babakocsiját, bevittem a nagy szobába majd megfogtam Susulykát és gyorsan kivttem a kocsijába. Természetesen felébredt a szentem és nyöszörgött a cumi után, mondtam neki, hogy mindjárt hozom ő csak aludjon nyugodtan. Vittem is neki a cumit, anyu kiment Susulykához és elkezdte újra elaltatni, én pedig bezárkóztam az éjszakai szörnyünkkel. Egyszerűen megkellett fogni valahogy és kitenni. Felkapcsoltam a lámpát, nem mozdult semmi. Felfegyverkeztem jobb híjján egy könyvvel, hátha kell alapon, és elindultam a kalandos utamon. Lassan megközelítettem a szekrényünket, mert a szekrény és a fal között van egy nagyobbacska hely ahova pakolni szoktunk. Persze most is tele volt mindenféle dolgokkal jó kis búvóhelyet biztosítva egy éjszakai szörny számára. Szóval lassan megközelítettem a szekrény és a fal közti részt és az ott lévő polifoamokat hírtelen leborítottam a földre, még mindig nem volt semmi mozgás. Ezután megfogtam egy székre való ülőkét és azt is leszedtem, de akkor sem mozdult semmi. Kezdtem aggódni, hogy mi van ha nem találom meg a lényt? Hol fogunk ezután aludni? Hol fog Susulyka aludni? Gyorsan elpakoltam minden felesleges, a menekülési útvonalon lévő dolgokat és újabb támadást intéztem a szekrény melletti rész ellen, mikor valami rám nézett Susulyka pelenkás zacskójából.:):) Ismét a frász jött rám, ugyanis az elmúlt percekben 2-3 centire jártam tőle és úgy lapított, hogy észre sem vettem, hogy a lábam előtt van. Még jó, hogy nem léptem szegényre.:( Szóval szerencsétlen kis állat csak lapult a zacskó szájában és meg sem mert moccanni. Ugyanúgy be volt tojva mint én.:):):) A gond az volt hogy alig látszott ki a szatyorból, gyakorlatilag csak a háta és a feje volt kint, és nem tudtam kinézni belőle, hogy mi az. Vagy egy nagyobb, kb. 15-20 cenits gyíknak látszott vagy valami nagyobb egérnek.:( A gyík csak azért lett volna rosszabb, mert a környékünkön nem láttam még ilyet és hírtelen átfutott az agyamon, hogy mi van ha valami egzitikus terráriumi állat és esetleg mérgező.:( Nem viccelek egy órát álltam és néztük egymást. Egyszerűen nem tudtam, hogy hogyan fogjam meg, hogy nem bántson, ne sérüljön meg és ne meneküljön az ágy alá mert onnan kiszedni egy külön mutatvány lett volna. Végül talált tárgyakból eszkábáltam egy csapdát és bátran, jól behívtam anyut, hogy segítsen.:):):):) Be is jött és megállapítottuk, hogy mind a hárman félünk.:):) Anyu volt a legbátrabb. Megfogta a jó kis csapdámat és megpróbálta befogni a kis szörnyet. Ahogy megközelítette a szerencsétlen hírtelen felröppent.:) Szóval nem gyík, nem patkány de még csak nem is denevér, hanem egy szerencsétlen kis madár volt.:) Azt, hogy került az általában zárt ajtójú hálóba szerintem soha nem fogjuk megtudni. Minden esetre egy életre szóló élmény volt és azt hiszem a kismadárnak is.:) Végül nagy küzdelmek árán az összeszkábált csapdám működött és megfogtuk a madit majd kivittük az éjszaka közepén a szabadba és elengedtük. Szegény annyira menekült, hogy neki szállt a szomszédos ház falának és szerintem egy kicsit meg is szédült. Remélem már jól van és végül haza talált. Susulyka pedig olyan édes volt, hogy szépen végig aludta az egészet. A vadászat után visszavittem a kis ágyába, fogta magát befordult és aludt tovább.:):):) Szerintem azt hitte, hogy álmodta az egészet.:):):)

 • Planet kids:)
  2012-04-23 14:35:10

  Végre megtaláltam azt az óvodát amibe majd szeptembertől Susulyka járni fog. A II. kerületben van és Planet Kids a neve. Ez egy nemzetközi angol óvoda. Eddig nagyon tetszik Susulykának és nekem is, bár valójában majd szeptembertől fog eldőlni, hogy szeretni fog-e oda járni a gyerek. Mostanában lett kész az udvara is a honlapján vannak róla képek. Nekem nagyon tetszik. Susulyka imádja a gyerekeket és biztos örülni fog, hogy végre érteni fogja valaki amit mond.:):):) Tekintve hogy én csak makogok angolul.:):):) Az áráról inkább nem beszélek, nyelek egyet és kinyögöm. Nekem a gyerekem fontos annyira, hogy megpróbáljam az életét megkönnyíteni amnnyire csak tudom és azzal, hogy még egy nyelvet adok a kezébe könnyebb lesz neki, akkor megteszem.

 • Speedfitnesz megint:)
  2012-04-15 12:38:45

  Esküszöm kisebb lett a fenekem!:):):) Már kétszer voltam és látható lett az eredmény.:) Őrület.:) Persze kevesebbett is eszek mellette, de akkor is. 15 perc mozgással olyan változás lett, hogy el sem hiszem.:) A végén még lefogyok nyárra.:):):)

 • Itt a Húsvét
  2012-04-09 11:52:23

  Kellemes Húsvéti Ünnepeket mindenkinek és sok locsolót a lányoknak.:)

 • Speedfitnesz
  2012-04-07 17:17:46

  Tegnap speedfitnesszen voltam.:) Nagyon állat.:) Kicsit be voltam tojva, hogy milyen érzés lesz, de miután megbizsergetett már minden ok volt.:) Totál olyan érzés volt, mint amikor elzsibbad az ember végtagja és bizseregni kezd. Ennek az érzésnek erősebb és gyengébb fokozatai is voltak. 15 perc volt az egész, de utánna úgy mentem haza, mintha legalább egy órát futottam volna.:) Ma pedig olyan izomlázam lett, hogy alig bírtam felkelni. Már be is jelentkeztem jövő hétre is. Nagyon tetszik, remélem fogyni is fogok vele.:) Amúgy egy hete szerelem a konyhabútort. Az biztos, hogy ez nem Ikeás. A Kikában vettük és olyan nehezen lehet összerakni, hogy az őrület. Na nem baj egyszer ez is meglesz.

 • Már megint boltban jártunk:)
  2012-03-24 20:17:40

  Egyszerűen nem szabad boltba mennünk.:) Múlt héten a Kikában jártunk és vettük egy konyhabútort.:):):) Persze jó áron volt , egyszerűen nem lehett ott hagyni.:) Nincs még beszerelve, mert még a csempét is cserélni szertnénk, de már imádjuk.:) Gyönyörű lesz az egész.:) Ja és már a fürdőszoba felújításán gondolkodunk.:) Nem, nem megyünk többet boltba.:):):)

 • Itt a jó idő:)
  2012-03-14 14:15:20

  Itt van a jó idő. Már voltunk a játszótéren is, ahol Susulyka ismét elemében volt. Egyre ügyesebben mászik a kötélhálón is. Elkezdett egyedül öltözni, már nem engedi hogy segítsünk neki így szerintem néhány cipzár fogja bánni. Persze a gyerek fejlődése fontosabb.:):):) A betegséget túléltük anyu is és én is. Susulykának pedig meg se kottyant.:) Ugyan már mi az neki egy kis influenza.:):):)

 • Másfél hete betegen:(
  2012-02-28 11:34:23

  Másfél hete beteg vagyok.:( Végig attól féltem nehogy elkapja tőlem Susulyka vagy édesanyám a kórságot. Eddig még állják a sarat.:) Természetesen hétvégére lázasodtam be, három napon át 40 fokkal feküdtem aztán hírtelen elmúlt a láz. El mentem a dokihoz, de szabin volt és csak helyettesítették. Be megyek hozzá, hogy ugyan már segítsen rajtam mert állatira fáj a  torkom, bár a 40 fokos lázat kifeküdtem. Azt mondja nekem, idézem "Fiatalnak nem adok antibiotikumot.". Álltam és csak néztem. Nem adott semmilyen gyógyszert csak egy köptetőt. Ez volt múlt héten szerdán. Azóta nem alszom éjszaka mert köhögök mint állat, fáj a torkom mint állat. Holnap este lesz újra a dokim, soha nem gondoltam volna, hogy egyszer ennyire fogom várni, hogy szerda legyen. Egyébként azt nem tudom, hogy mit szólna a kedves helyettesítő doki ha netán szövődményem lenne, mert nem kezelt. Most Coldrexen élek és reménykedek, hogy ma már fogok tudni kicsit aludni.:(

 • Újra itt:)
  2012-02-23 19:59:47

  Végre van netem itthon. Találtam egy rendes rendszergazdát aki jól megszerelte a gépet és most pöpecül működik. Amosogatógépet is bekötötték és azóta mindig alig várjuk hogy felgyüljön a sok mosatlan.:):):): Soha nem gondoltam volna, hogy ennyire lehet szertni mosogatni.:):):) De lehet.:):):) Susulyka is nagyon jól van. Állandóan dumál.:) Most már egyre jobban lehet érteni amit mond és egyre több szót tud magyarul is.:)

 • Helló
  2012-02-16 12:41:35

  Még mindig nincs otthon netem, csak a munkából tudok jönni nagy ritkán.:( Már az agyamra megy. Már nem is wifin vagyok hanem madzagon de még így sem működik.:( Na, nem baj majd csak összejön most már.:( Amúgy minden ok. Még nincs bekötve a mosogatógépünk sem, szombatra jön elvileg a szerelő. Remélem bejön a dolog. Susulyka már olyan nagy, egyedül mászik be a derekamig érő etetőjébe.:) Már nem is engedi, hogy segítsünk neki.:):) Őrület mekora lett.:) Egyre szebben beszél, még keveri a két nyelvet, magyart és az angolt, de már kezd mondatokat használni, olykor szétválasztva a két nyelvet is.:) Kíváncsi leszek mikor jön majd rá, hogy két nyelvű.:):) Majd ha rá jön biztos élvezni fogja, hogy olykor marhára nem fogjuk érteni amit mond, ahogy sokszor most sem.:):):)

 • Új mosogatógép:)
  2012-02-06 15:36:33

  Édesanyám szülinapjára mosgatógépet vettem.:) Sajna még nincs bekötve, de már imádjuk.:):):) Még Susulyka is megcsodálta és persze rögtön kipróbálta az elején lévő gombokat.:) Nehéz lesz leszoktatni arról, hogy állandóan nyomkodja.:) Az az igazság, hogy még soha nem volt mosogatógépünk, hallottam róla rosszat és jót is, de ha már csak azt a jó pár óra ácsorgást megspóroljuk amit eddig a mosogatásra pazaroltunk, már megérte.:)

 • Helló!
  2012-01-23 13:03:02

  Bocsi, hogy csak most jövök, de még mindig virusírtják a gépen és a mukahelyi gép csak most engedett ide be először.:( Szóval minden ok. Csak a gép hiányzik piszkosul. Susulyka is nagyon jól van, egyre többet beszél angolul és magyarul is hála az égnek. Még keveri a két nyelvet de már azt kezdi érteni, hogy olykor nam magyarul hanem angolul beszél.:) Ja, megjött a STOTT Pilateszes diplomám.:) Olyan büszke vagyok rá.:) Amint lesz egy kis időm teszek fel róla egy képet.:)

 • Jól kezdődik ez az év is.:(
  2012-01-01 13:59:01

  Úgy tünik ez az év sem fog könnyen telni. Ma egész nap a számítógépemmel kínlódok, mert egy jó kis trójai virus megfertőzte.:( Remek. Jövő héten elviszem szervízbe de addig is mentem róla a dolgokat amíg be nem mondja az unalmast.:( Az internetet is csak most sikerült felélesztenem, így gyorsan írok, hogy jövök, ahogy tudok.:(

 • Karácsony Hévizen:)
  2011-12-30 14:57:05

  Igen. Idén a karácsonyt Hévizen töltöttük és nagyszerű volt.:) Susulyka nagyon élvezte a finom ételeket és a pancsolást.:) 23.-án mentünk és 27.-én jöttünk. 22.-én még itthon szépen feldíszítettük a karácsonyfánkat, Susulyka is  segített díszíteni, majd megjött a Jézuska és sok-sok ajándékot hozott Susulykának, mert  jó kisbaba volt egész évben.:) Csodás volt.:)

 • B.U.É.K
  2011-12-30 14:53:44

  Békés Boldog Karácsonyt és Boldog sikerekben gazdag Új Évet kívánok mindenkinek:)

 • Íme egy igazi, vizsgázott Stott Pilates oktató:)
  2011-12-17 19:08:10

  Sikerült a vizsgám. E-mailban küldték az értesítést.:) A diplomát meg postán fogják küldeni.:) Végzett Stott Pilates oktató vagyok, és nagyon boldog.:):) Még egy esély van a kezemben, ha ne adj Isten elküldenek a munkahelyemről lesz mihez nyúlni hírtelen.

 • Mikulás:)
  2011-12-06 20:15:37

  Nálunk vasárnap jött a mikulás. Susulyka aznap nem is tudott aludni délben. Mikor végre megjött a mikulás Susulyka rá vette magát a kapott játékokra és a csokira, úgyhogy nem csak nem aludt, de nem is evett semmi rendes kaját aznap.:)

 • Folyamatosan angolul :)
  2011-11-19 17:02:13

  Susulyka folyamatosan angolul beszél.:):) Egyre több értelmes szót lehet fellelni a mondókájában. És most már nem csak szvakat, hanem mondatokat is.:) Próbálgatja  magyart is de az sokkal nehezebben megy neki:):)

 • Pilates oktató vizsga második menet:)
  2011-11-19 16:49:07

  Nos, megvolt a szóbeli vizsga is. Borzasztó volt.:( Nehéz volt mint a fene.:( A végére már teljesen le blokkoltam, alig tudtam kinyögni valamit.:( Azt hittem hogy végem és jöhetek pótvizsgázni, mikor a tanár azt mondta, hogy a ha az írásbeleim sikerült akkor nem lesz ezzel sem gond.:):) Akkora kő esett le a szívemről, hogy szinte döbörgött.:):) Persze elmondott egy csomó dolgot ami nem volt jó, de én nagyon megnyugodtam.:) kb hat hét múlva lesz eredmény.:)

 • Pilates oktató vizsga első menet:)
  2011-11-13 18:59:54

  Tegnap meg volt a Pilates írásbeli vizsgám. Eléggé nehéz volt, sok olyan kérdés volt benne amit mégcsak nem is olvastam a kapott könyvekből. És ha nem lenne egy biológus diplomám akkor sokszor nehéz helyzetbe kerültem volna, mert kissé híjján lettem volna a biológiai gondolkodásnak.:( Egyszóval nem volt könnyű, bár annyi időt adtak rá amennyire csak szükségem volt.:) Pár hónap múlva lesz eredmény, mert külföldön bírálják el. Nemzetközi diplomát ad ugyanis.:) Egyszóval téphetem még egy kicsit a hajam:):):) Jövő héten lesz a gyakorlati vizsga, na az sem lesz semmi.:(

 • Kissé betegen:(
  2011-10-30 06:56:48

  Az elmúlt héten szabin voltam és hétvége felé Susulyka megfázott.:( Hatalmasakat tüsszentett és lógó izék jöttek ki a kis nózikájából. Gyorsan el vittem a dokihoz aki adott neki homeopátiás szert és már sokkal jobban van. Valamelyik nap a kis Susulyka egy hatalmas tüsszentéssel betertett engem is, így én is jól elkaptam a náthát.:( Most már mind a ketten megyünk kifele a betegségből, még szortyogunk egy kicsit de már sokkal jobb a helyzet.

 • Egy büszke anyuka:)
  2011-10-19 08:06:29

  Annyira büszke vagyok Susulykára.:) az egyik este kimondta az első igazi mondatát.:):):) Igaz keverte a két nyelvet, de....( angolt és a magyart):):) Szóval a lefekvéskor nézegette a kis plüs csacsiját és akkor azt mondta, hogy "this is a fej.":):):):):):) Olyan édes volt.:) És itt a bizonyíték, hogy működik a gyerekeknél a Tv-ből angolul megtanulás dolog.:):):)

 • Bocsi kicsit elmaradtam:(
  2011-09-27 19:13:25

  Bocsika kicsit elmaradtam az írással.:( Mostanában sokat dolgozom és nagyon készülök pilatesz oktató vizsgára is. Ez lehet a mentségem. Susulyka szépen fejlődik, sokat beszél az ő kis nyelvén, bár most már egyre több szót mond angolul.:):):) Azt hiszem kicsit túl lőttem a célon az angol mesékkel.:):):) Na nem baj majd rásegítünk a magyarra.:):):) Az elmúlt hétvégén Szív napon voltunk. Susulyka nagyon jól bírta a rengeteg ácsorgást és várakozást. Bár az ottani bohóc kicsit megijesztette és az általa készített lufi pillangó sem tetszett neki, alapvetően minden jó volt.:):):):)

 • Forró nyári napok:)
  2011-08-27 07:47:09

  Én imádom a meleget, de ami az elmúlt héten volt az már nekem is sok.:) Ez a forróság nem embernek való. Bezzeg Susulyka ezt is mint minden mást nagyon bírja.:) Őt még a 40 fok sem zavarja. Még ebből is kiveszi az élet boldog perceit.:):):) Csodálatos kisemberke.:)

 • Bulgáriában:)
  2011-08-21 08:24:08

  Bocsi, hogy ennyire eltűntem, de mostanában nagyon sokat kellett dolgoznom. De ami a legjobb volt az elmúlt hetekben, hogy voltunk Bulgáriában nyaralni.:) Susulyka élvezte minden percét, a repülőúttól kezdve, a tengeren és a homokon át, egészen a visszaútig.:) Rengeteget játszott, homokozott és fürdött a vízben.:) Szinte ki sem lehetett hozni a tengeből annyira imádta.:):) A víz annyira tiszta volt, hogy a hullámzó, homokot felkavaró vízmozgás ellenére is lehetett látni az alját.:) Csodálatos volt. Az ellátás is nagyszerű volt. Jó volt a kaja, sok bolgár étel mellett más európai ízek is fellelhetőek voltak a kínálatban.:) Egyszóval nagyon jól éreztük magunkat.:) És mindannyian jól lebarnultunk.:)

 • Kissé fáradtan:)
  2011-08-06 19:53:52

  Mostanában kissé fáradt vagyok. Pár napig helyettesítenem kellett és nagyon elfáradtam. Úgyhogy most pihenek ezen a hétvégén. No meg Susulykával játszom.:) Ő mint mindig nagyon élvezi az életet. Sokat járunk játszótérre, amit nagyon imád.:):)

 • Strandon:)
  2011-07-21 22:10:42

  Az elmúlt hétvégén Susulykával strandon voltunk:) Sokat pancsikolt, sokat játszott és nagyon élvezte az egészet.:) És benyomott egy egész halat.:):):) Annyira szerette, hogy még az enyémből is kért.:):) Ő egy tündérke.:):)

 • Újra Bükfürdőn:):):)
  2011-07-06 21:48:39

  De most a Hunquest Hotelben szálltunk meg, a négy csillagos részében. Ez a szálloda is nagyon jó, de a Danubiusz sokkal jobb. Amúgy nagyon jól éreztük magunkat.:) Susulyka nagyon élvezte a játszóházat ami volt a szállodában.:) Sok volt ott a gyerek és nagyokat játszottak egymással.:) A kaja is nagyon jó volt.:) És még belépőt is kaptunk a gyógyfürdőbe.:)

 • Hétvégén Bükfürdőn:)
  2011-06-18 21:36:13

  Végre idáig is eljutottam. Annyi dolgom volt a héten, hogy csak most volt időm leülni és írni egy kicsit a múlt hétvégéről. Ugyanis Bükfürdőn voltunk.:) És csodás volt.:) A szálloda amit kiválasztottam (Danubiusz, mindenkinek ajánlom:)) egyszerűen szuper volt és az ára is megfizethető.:) Kocsi nélkül az odaajutás kicsit körülményes, de mindent felettet a csodás madárcsicsergés, a csend, a fantasztikus medencék, és persze a csodás kaja.:):) Állati jól főznek és még egy kis déli levest is kaptunk a félpanzióhoz.:) Nagyon nagyon élveztük mindannyian.:) Susulyka is nagyon jól érezte magát, szerette a vizet, a tekét, a nagy sakkot, a többi gyereket, és végre nagyon jól evett reggel is és este is.:):) Ugyanis ez nem olyan egyértelmű ilyenkor nyáron, mert a melegben csak csipegetni szokott, de ott szinte falta a kaját.:):)

 • Susulyka és a WC:)
  2011-06-08 20:00:10

  Susulyka Wc ülőkét kapott.:) Gondoltuk 2 éves elmúlt ideje, hogy próbálkozzunk a szobatisztasággal.:) Rátettük a WC-re az ülőkét és ráültettük Susulykát.:)És tetszett neki!!!:):):) Megmutattuk, hogy kell kitörölnie a fenekét és mikor  mondtuk neki, hogy dobja bele a WC-be a papírt Susulyka a kis lába között benyúlt a csészébe, de mikor kihúzta a kis kezét a papír még mindig benne volt.:):):) Mondanom sem kell, hogy mekkorát nevettünk rajta.:):) Úgyhogy megy a próbálkozás.:)

 • Susulyka megfázott:(
  2011-06-04 18:23:14

  Susulyka a héten megfázott. Valószínűleg tőlem kapta el mert én is átestem előtte egy jó kis náthán. Szegénykém. Az elmúlt egy két éjszakánk elég kaka volt, a sok takonytól nehezen tudott csak aludni a kis husom.:( Mos már kezd jobban lenni. Már nem folyik annyira a nózikája. :) Rásegítettem egy kis homeopátiával is, úgyhogy remélem a legjobbakat.:)

 • Siófokon a hétvégén:)
  2011-05-25 22:17:44

  A hétvégén Siófokon voltunk, és fantasztikusra sikerült.:) Susulyka is nagyon élvezte.:) Állandóan a játszótérre akart menni, vagy a Balaton parton akart játszani.:) Imádtuk mindannyian.:) El is döntöttük, hogy minden hónapban egyszer lemegyünk egy hétvégére. Már alig várom a következőt utazást.:):) Láttunk vizi siklót és halakat, meg vadkacsákat.:) Susulykának pedig mindegyik állat nagyon nagyon tetszett.:) És nekünk is.:):):) 

 • Susulyka második szülinapja:):)
  2011-05-25 22:14:57

  Vasárnap volt Susulyka második szülinapja.:) Mekkorát nőtt ez a gyerek?!:):) Kapott egy csomó játékot és egy szép tortát, aminek nagyon örült.:) El sem hiszem, hogy már ennyi idő eltelt. Pedig el bizony. Már két éves. Megáll az ész.:)

 • Állatkerti séta:)
  2011-05-08 08:09:14

  Tegnap szupi napunk volt. Az állatkertben voltunk és istenien éreztük magunkat. Susulyka most volt először úgy, hogy arra emlékezni is fog. Imádta a kecske simogatót. Azt se tudta melyik gidához rohanjon és simkézze, annyi volt. Sírva hoztuk el mert már nagyon elfáradtunk. Aztán mentünk a játszótérre is. Ott is nagyon élvezte a mászkálást és a gyerekeket. Onnan is sírva hoztuk el. De pusztán az állatok nézegetését is nagyon élvezte, szóval nagyon jó volt a tegnapi nap.:):):):) Majd meg ismételjük.:):)

 • Anyák napja!:)
  2011-05-01 22:04:24

  Minden anyának boldog békés anyák napját kívánok.:)

 • Sikeres vizsga:):)
  2011-04-19 20:15:21

  Sikerült a szakvizsgám.:):):) És már meg is kaptam az oklevelet.:):) Úgy örülök neki.:) Ez tulajdonképpen a munkahelyemhez kellett és bruttó 10 rugóval meg is ugrik a fizum.:):) Szinte gazdagnak érzem magam.:):):) Na mindegy ez is meg van az a lényeg.:):):)

 • Bocsika nagyon elmaradtam:(
  2011-04-17 21:42:28

  Bocsika mindenkitől, hogy ennyire elmaradtam az írással, de mostanában visszamentem dolgozni és mire haza érek már nagyon fáradt vagyok. És ráadásul még vizsgáznom is kell (közigazgatási szakvizsga). Holnap lesz a második része. Az első szerencsére sikerült. Amúgy Susulyka nagyon jól van, sokat bolondozik és kezd egy kicsit hisztis lenni, de megpróbálom kezelni a dolgot. Eddig még sikerült. Kop, kop.:) Azt hiszem a dackorszak nála kicsit hamarabb kezdődik, de remélem korábbna is lesz vége.:)

 • Gardobszekrény szerelés
  2011-03-31 09:09:47

  A héten vettünk egy Ikeás tolóajtós gardrobszekrényt. Én szereltem össze. Mondanom sem kell nem volt egy leány álom és az ajtaját nem én tettem fel mert meg sem tudtam mozdítani. De összeségébn jól sikerül és gyönyörű lett a kis szobánk is. Susulyka pedig szintén nagyon élvezte a szerelést, hisz ő is segített adogatni a csavarokat, a csavarhúzókat és egyebeket. :) És nagyon ügyes volt.:)

 • Á, bé, cé, dé.:)
  2011-03-25 21:40:11

  Susulyka ma elkezdte mondani az á bé cé-t. Olyan kis aranyos. Még beszélni nem tud, de már mondja á, bé, cé és néha a dé is sikerül.:) nagyon okos kislány. Már szinte egyedül mos hajat is este fürdéskor. Imádni való.:)

 • Kanállal enni egyedül:):)
  2011-03-06 19:45:45

  Susulyka megtanult egyedül enni kanállal.:) És most már nem is csorgatja le magát.:):) Olyan nagyon.:):) Annyira tud örülni amikor ügyes és dícséretet kap.:):) Imádom.:):)

 • Fúj új ez a cumika!:))
  2011-02-26 16:36:31

  Már két hete nem írtam.:( Bocsi. Nem sok minden történik, csak egy nagyon vicces dolog volt. Susulyka elrágta a régi cumikáját, így vettem neki egy újat. Direkt vigyáztam rá, hogy teljesen ugyanolyan legyen mint az előző volt, csak éppen új. Nagy örömmel adtam oda Susulykának, mikor szépen visszadta. Néztem rá hogy ugyan mi a gond. De csak nem kell neki, mert ő a régit szeretné. Mondtam neki, hogy nincs már a régi mert kidobtam. Vagy ez van vagy leszokik a cumizásról. Nos ő választott. Inkább leszokik a cumizásról de az új cumi nem kell neki.:):):):):) Már több mint egy hete nem cumizik egyáltalán és amikor egyszer egyszer oda adom neki, akkor szépen visszadja.:) Így már el is tettem a fiókba.:):):)

 • Ugrálj, ugrálj Susulyka:)
  2011-02-12 15:55:26

  Susulyka elkezdett ugrálni, de úgy, hogy elrugaszkodik a földtől. Eddig még csak rugózott és nem engedte el a taljt.:) Na de most.:) Olyan kis édes.:) És nagyon élvezi.:)

 • Ügyes vagy Susulyka:)
  2011-02-09 14:58:20

  A kis Susulyka megtanulta levenni a kis cipőjét és utánna felvenni a kis mamuszát. És mindezt teljesen egyedül és magától. Ja, és felvenni is tudja a cipőt és a magas szárú, cipzáros csizmáját is. És most töltötte a 20. hónapot. Nagyon ügyes vagy Susulyka.:):):):)

 • Vége a nyaralásnak:(
  2011-02-05 18:41:22

  Nos, haza jöttünk a nyaralásból. Sajna most egy jó ideig nem megyünk sehova. A Kanárin voltunk megint, és ismét csodálatos volt. Susulyka imádta minden percét és nagyon bírta az utazást is. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

 • Februártól munka
  2011-01-17 08:38:42

  Februártól vissza kell mennem dolgozni. Igazából nem bánom, mert jó kis munkahelyem van. Susulyka pedig marad itthon az édesanyámmal. Majd háromévesen meg megy szépen oviba.:)

 • Nem történt semmi
  2011-01-12 00:00:31

  Mostanában nem történik semmi különös. Susulyka szépen fejlődik,egyre ügyesebb és egyre okosabb is. Most már egyre több mindent megcsinál, amit csak kérek tőle.:) Nagyon kis aranyos.:)

 • B.Ú.É.K.:)
  2010-12-31 10:57:27

  Boldog és sikerekben gazdag új évet kívánunk kis családom és én:)

 • Susulyka második karácsonya:)
  2010-12-29 22:18:07

  Nos, csodálatosan telt Susulyka második karácsonya. Alig tudott betelni a karácsonyfával, a sok finom kajával, a rengeteg ajándékkal, és a karácsonyi énekekkel.:)

 • Boldog Karácsonyt
  2010-12-25 16:38:32

  Boldog, békés karácsonyt kívánunk mindenkinek Susulyka, édesanyám és én.:)

 • Elkészült a Kanári- szg-i utazás befejező része:)
  2010-12-19 09:00:44

  Szóval ez is elkészült és a Kanári szigetek menü pont alatt lehet olvasni. Kellemes olvasást.:)

 • 18. hós oltás
  2010-12-19 08:11:38

  Nos, Susulyka pénteken megkapta az utolsó kisbabakori oltását is.:) Persze ezt sem, mint eddig a többit sem, vette észre.:) A doki el is nevette magát, hogy a gyerek csak nézte, hogy a tűt bele szúrják a kis combikájába, és egy pisszenést sem hallatott.:) Örület, hogy, hogy bírja a fájdalmat.:) Ő legalább könnyen fog szülni.:) Kis édeske.:)

 • Karácsonyfa:)
  2010-12-14 21:08:19

  Ma megvettük a karácsonyfát. Eredetileg az Oázis kertészetben akartuk megvenni, mert ott olcsóbb és szebb mint máshol, de idén egyszerűen nem volt olyan amilyet én akartam. Mi mindig fekete fenyőt veszünk mert az nem hullik, és csodálatos gyanta illatot áraszt. Szóval a kertészet helyett maradtak az utcai árusok. Szerencsénkre az elsőnél meg is találtuk azt ami nekünk megfelet. 2 m-es, fekete fenyő, formás, egészséges, és nem utolsó sorban nem drága.:) Tökéletes.:) Susulyka csak nézte, hogy mit cipel szegény anyja, meg állandóan fogdosta, egyszóval tetszett neki.:)

 • Első fogmosás:)
  2010-12-11 17:12:32

  Susulyka ma mosot először magától fogat, és persze víz nélkül.:):):) Csak a mozdulatot imitálta, de olyan kis ügyes volt így is.:)

 • Mikulás:)
  2010-12-06 15:18:46

  Tegnap volt Susulyka második mikulása, de olyan amire emlékezni is fog, az első.:) Kapott csoki mikulást és játékot, meg könyveket is, és nagyon, nagyon tetszett neki minden.:) A csoki mikucit szépen kézbe fogta, leült vele a tv elé és komótosan eszegetni kezdte.:) Olyan kis édes volt.:) Amikor meg már jól lakott a maradékot visszaadta, visszaült a kis kanapéjára, és elkezdte nézegetni a kis könyveit.:)

 • Az első emlékezetes hó:):):):)
  2010-12-01 19:06:37

  Susulyka ma látta először úgy a havat, hogy arra jövőre is emlékezni fog.:) Nagyon tetszett neki, még az sem zavarta, hogy egy kicsit hideg volt.:) Imádta rugdosni, és járkálni a fehér fagyott vízben, ja és a latyakban is.:)

 • Keresztelő:)
  2010-11-26 18:09:45

  Ma volt Susulyka csodálatos keresztelője.:) Nagyon jól viselkedett a templomban, és én megint olyan büszke voltam rá.:) Azért azt a részt nem tolerálta olyan jól, amikor a szentelt vizet a fejére öntötték, de a végén azzal is megbékélt. Most már ő is meg van keresztelve, és ez nekem nagyon fontos.:)

 • Allergia:(
  2010-11-25 08:53:15

  Susulyka tegnap allergiás lett, de nagyon. :( El is vittük a dokihoz és ő mondta, hogy szerencsére nem himlős, "csak" allergiás valamire. Ugyanis reggelre totál pöttyös lett a gyerek. Majd mire mentünk volna a dokihoz már kezdett összfüggővé válni a sok pötty. Szóval a lényeg, hogy foltok lettek a pöttyökből. Jól meg is ilyedtünk, hogy mi van már. Nos, arra jöttünk rá, hogy valószínüleg a tegnap előtti mandarin és datolyaszilva lehetett a ludas a dologban. Úgyhogy most kúráljuk Susulykát ezerrel. Ma már sokkal jobban néz ki, az arcáról már szinte teljesen eltünt a foltosodás, de a kis végtagjain még mindig van egy kicsi. Remélem nem sokára már híre sem lesz a csúnya allergiának.

 • Susulyka elkezdett beszélni:)
  2010-11-24 21:53:12

  Susulyka elkezdett beszélni.:) A következő szavakat mondja: baba, mama, anya, egy, kettő, kukk. Olyan büszke vagyok rá.:)

 • Új sportbabakocsi Susulykának:)
  2010-11-19 08:46:35

  Végre eljutottunk odáig, hogy Susulykának találtunk egy megfelelő, könnyű esernyő babakocsit.:) Nagyon örül neki mindenki, Susulyka például nem akart kiszállni belőle, úgy kellett kiszednem.:):):) Olyan édes volt.:) 

 • Én is fogzom a kislányommal:):):)
  2010-11-08 18:11:38

  Ez a szolidaritás.) Én is fogzom Susulykával.:):) De még így is ő nyert, mert neki egyszerre négy foga jött, nekem meg csak egy bölcsességfogam. Minden esetre most jól megszenvedek vele, már napok óta fáj mint a vesztés. Szörnyű. De mindegy ez is vége lesz egyszer.

 • Susulyka Wc-re ült.:):):):)
  2010-10-28 20:01:13

  Elképesztő, de az előbb Susulyka rá akart ülni a Wc-re és rá is ültettük.:) Olyan kis aranyos volt, mert ugyan nem tudta mit kell ott csinálni, csak minket látott, hogy ott ülünk és csak ki akarta próbálni. Elképesztő.:):):):)

 • Kész van a 3. rész is.:)
  2010-10-26 16:19:45

  Ma nagyon termékeny író vagyok. :) Kész van a 3. rész is.:)

 • Kanári-szigeteki nyaralás 2. része feltéve:)
  2010-10-26 10:49:24

  Sikerült végre feltenni a Kanári-szigeteki nyaralás 2. részét, amiben Las Palmasi élményeinket írtam le. Jó olvasást.:)

 • Okos Susulyka:)
  2010-10-17 18:17:37

  Susulykán egyszerűen folyton megdöbbenek, ugyanis ő még csak 16 hónapos, de amikor bekakált odajön hozzám és mutat a pelenkázó felé, majd el is indul arra, és amikor követem őt megy tovább és megáll a pelenkázó előtt. :):) Fantasztikus.:) Ennyi idősen megmondja, hogy tegyem tisztába.:) És amikor éhes akkor ugyanezt csinálja, megy az étkezőbe, a kis székéhez.:):):):) Csodálatos kisbaba.:)

 • Új képek a honlapon:)
  2010-10-16 17:07:22

  Új képek kerültek fel a Képgaléria, és a Kanári-szigeteki menüpontba.:) Kellemes szemezgetést.:)

 • Elkészült az első rész:)
  2010-10-16 16:09:25

  Végre megírtam a Kanári-szigeteki nyaralásunk első részét, ami a Kanári-szigeteki menüpont alatt olvasható. Igyekszem minél előbb megírni a folytatást is, és minél több képet felrakni oda.:)

 • Susulykának az oltás meg se kottyan:)
  2010-10-14 08:46:39

  Ugye mint azt már írtam Susulyka megkapta a 15 hós oltást, és 7-10 nap múlva jöhetnek ki a mellékhatásai. Nos Susulykánál semmi mellékhatás nem volt:), se láz, se megfázásszerű valami, se semmi.:) És persze a szúrást sem vette észre:) Haláli.:)

 • Hiszti, hiszti ó hiszti.:(
  2010-10-13 20:33:15

  Nos, Susulyka is eljutott az igazi hiszti korszakába. Vagyis ha valami nem az ő szája íze szerint történik akkor bizony a földhöz vágja magát és üvölt.:( Ekkor én a jó öreg módszert vetem be és úgy tűnik beválik. Nevezetesen hagyom had örjöngjön és nem reagálok rá. Ekkor magától abbahagyja és elhallgat. Csak következetesnek kell lenni és működik.:) És ez igazán jó hír. Ja és még másfél éves sincs a kicsi lány. Mi lesz itt három évesen:(:(:(

 • Már egyedül is megy:)
  2010-10-06 17:53:23

  Nos néhány nappal ezelőtt Susulyka egyedül próbálta felvenni a kis cipőjét, és mivel nem ment neki üvölteni, majd sírni kezdett. Mivel nem adja fel egykönnyen így addig próbálgatta amíg sikerült neki, olyan boldog volt amikor felment a kis lábára a cipője, hogy fülig ért a szája.:):) És legalább most már nem dühöng, hogy nem sikerül.:):):):)

 • Egy igazi csodaszer:)
  2010-10-03 08:13:55

  Nos, az édeskömény tea igenis egy igazi csodaszer és kész. Ez most már teljesen bizonyos számomra. Így mindenkinek nagyon melegen ajánlom. A helyzet az, hogy kb. már egy hete egyszerűen nem alszik Susulyka éjszaka és így én sem.:(:( Lassan kezdtem már kiborulni az állandó sírdogálás és a negyedóránkénti ébredések miatt. Aztán reggelente meghallottam, hogy Susulyka pukizott, így arra gondoltam, hogy a szelek bántják, de valahogy sosem jutott az eszembe az édeskömény tea. De két napja leesett, hogy megint használni kéne, hátha segít és bizony két napja alszunk végre.:):):) Susulyka is és én is.:):) De tényleg alszunk, összesen kétszer kell, akkor is csak egy kis cumika kell neki és alszik tovább.:):) EZ EGY IGAZI CSODASZER!!!!!:)

 • 15. hós oltás:(
  2010-10-01 12:41:02

  Ma Susulyka megkapta azt a bizonyos 15. hós oltást, amitől én annyira félek. Azért félek, mert azt mondják, hogy ha a gyerek hajlamos az autizmusra akkor ez az oltás kihozhatja. A védőnő is azt mondta, hogy az autizmus úgy is kijönne ez az oltás csak előrébb hozza vagyis felgyorsítja a dolgokat.:( Mondhatom remek.:( Remélem nem lesz semmi baj.:( Minden esetre most sem, mint eddig soha, nem vette észre, hogy megszurta valaki:) még a dokinéni is nevette, mert csak ült ott az ölemben és nézett, hogy "akkor most ez mit akar tőlem".:):) Olyan édes volt.:) Amúgy csak halkan jegyzem meg, hogy valamit jól csinálhatok a nevelésében, mert most rengeteg Susulykával egykorú gyerek volt a váróban és bizony az én kicsi kislányom viselkedett a legjobban:), akkor is amikor az ölemben ült és akkor is amikor a gyerekek között játszott.:) Bizony, nagyon büszke voltam és vagyok rá.:):):)

 • Visszatértem:)
  2010-09-29 20:59:45

  Nos, most két hétig nem voltam, mert nyaralni voltunk Susulykával és az édesanyámmal. Csodálatos volt az út. A Kanári-szigeteken nyaraltunk.:) Magát az utazást a Kanári- szigetek menüpontban hamarosan részletezem, itt most csak annyit, hogy Susulyka is nagyon élvezte, mind a finom ételeket, az óceánt, a Loro parkot, a napsütést, egyszóval mindent.:) Éltünk mint hal a vízben.:)

 • Tornázás az egészség örzője:)
  2010-09-05 18:50:53

  Susulyka mostanában utánoz amikor látja, hogy tornázok. Ő is csinálja utánnam, például a csípő emelgetést.:):) Olyan kis édes.:):) Lefekszik a hátára és nemes egyszerűséggel emelgeti a kis csípőjét.:):) Haláli.:)

 • Hideg, szeles idő:(
  2010-08-31 21:03:25

  Nos, megjött a hideg, rossz idő, sajnos.:( Szegény Susulyka nem tud kimenni az erkélyre homokozni, pedig azt ő annyira szerti.:( Na nem baj majd elleszünk valahogy. Amúgy egyre ügyesebben jár most már, és nagyon szeret sétálni is.

 • Kihívások az élet sava, borsa:)
  2010-08-22 10:58:18

  Susulyka egyszerűen imádja a kihívásokat.:) Ezt már régebben is észre lehetett venni nála, és nem is változott semmit azóta sem.:):) Most, hogy elkezdett egyedül, és kapaszkodás nélkül járni, először persze csak az egyenes, és sima útvonalakat választotta, de mivel azt hiszi, hogy már nagyon jól megy neki a sétálás, most már kipróbál nehezebb terepet is.:) Pl. a kis kanapéján, ami szivacsból van, és amikor rá lép akkor besüpped.:) Egyszerűen imádja.:):)

 • Boci, boci tarka:)
  2010-08-21 16:22:49

  Most biztos mindenki azt fogja mondani rám, hogy "jól van ez hülye", meg "elfogult a gyerekével szemben", meg "na ez megzakkant", de ESKÜSZÖM, hogy Susulyka a kicsi zongoráján egyedül lejátszotta a boci, boci tarkát. Darabosan és nem teljesen, de a lejátszott hangok totál a helyükön voltak és teljesen felismerhető volt a mű. Még most sem tértem magamhoz. Édesanyám is hallotta, azóta is csak űlünk és nézünk ki a fejünkből, mert alig hisszük el.:):):)

 • Augusztus 20.-ai ünnep
  2010-08-20 18:09:01

  Ma Susulykával kimentünk néhány augusztus 20.-ai programra. Nagyon jól éreztük magunkat. Hatalmasat sétáltunk, ettünk finom hurkát és megnéztük a Dunán a hajókat. Susulyka is nagyon élvezte ezt a napot. Olyan kellemesen el is fáradtuk mindannyian.:)

 • Susulyka egyedül jár:)
  2010-08-18 20:45:43

  Susulyka elindult, és már egyedül, kapaszkodás nélkül közlekedik. Persze még csak néhány lépést de már jár.:):) Ez olyan csodálatos.:) Most kapott is egy szép és kényelmes szandált, amiben tud sétálni.:) És nagyon tetszik neki.:)

 • Állatkertben sétálva:)
  2010-08-10 20:05:59

  Tegnap állatkertben voltunk Susulykával. Nagyon élvezte, de persze nem az állatokat hanem a sétálást. :):):) Ugyanis ő a saját lábán sétált. :) Persze egyedül még nem megy, de kézen fogva (egyik kezét fogva) már nagyon.:) Annyira élvezte, hogy egyfolytában sikongatott, kommentálta a dolgokat és végig fülig ért a szája.:) Nagyon aranyos volt.:)

 • Kis gyerekkanapé:)
  2010-08-08 08:41:13

  Susulyka kapott egy kis gyerekkanapét.:) Nagyon imádja, amikor csak meglátja beleül vagy belefekszik és úgy nézi a Jim Jam-ot.:) Ez amúgy olyan, hogy ki lehet húzni és akkor ágyként is funkcionál. Nagyon jó vétel volt.:)

 • Pohárból inni mint a felnőttek:)
  2010-07-25 22:32:06

  Még egy fantasztikus dolog történt a hétvégén. Susulyka életében először pohárból ivott.:) És ami még nagyon jó, hogy egy perc alatt megtanulta hogyan kell azt csinálni.:) Annyira büszke vagyok rá, hogy azt nem tudom elmondani.:)

 • Az első önálló lépések:)
  2010-07-25 22:29:19

  Pénteken strandon voltunk és Susulyka nagyon élvezte, mint mindig. Csakhogy akkor valami csodálatos dolog is történt. Susulyka megtette első önálló lépéseit, és ráadásul a medencében.:) Tett négy lépést.:) Olyan csodálatos volt ezt látni.:)

 • Lipidológián, persze nem Susulykával:)
  2010-07-21 21:18:25

  Nos, a helyzet az, hogy ma elértem a 17 kg fogyást.:) És mindezt április eleje óta sikerült elérnem. A sikerem titkát a Diéta illetve a Reform konyha és fogyás menüpontkban részleteztem.:) Szóval idáig már jó sokat fogytam, csakhogy most nagyon lelassult ez a folyamat. Így elmentem a Lipidológiára. Eredetileg még áprilisban kértem időpontot és mára kaptam. És még szerencsés voltam, mert általában fél éves a váró lista. Szóval elmentem és tanácsot kértem, hogy most mitévő legyek. Azt mondták hogy folytassam amit eddig csináltam, csak éppen emeljem a napi 1000 kcal bevitelemet 1200 kcal-ra.:) Juhéj, jöhet a zaba.:):):):):):) Amúgy nagyon kedvesek voltak, úgyhogy nagyon ajánlom mindenkinek akinek szüksége van fogyásra, de egyszerűen nem megy neki egyedül. A Szent Imre kórházban vannak.

 • Melegkiütés:(
  2010-07-21 20:58:15

  Ebben a meleg időben sajnos Susulykánál melegkiütés jött ki.:( Ez akkor jön elő, ha nagyon meleg van és izzad az illető. Kis, piros, pattanásszerű pöttyök jelentek meg a mellkasa felső részén, illetve a válán, a háta felső részén, és most már a kis állán és az alsó állkapcsa alsó részén. Szegénykém.:( Ezt egyébként lehet enyhiteni, ha nedves pamut törlővel megmosogatjuk naponta többször is illetve ha lezuhanyoztatjuk ezt a részt. És tényleg beválik. Ha többször is megmosogatom az érintett területet, akkor halványul a pirosság és majdhogy nem el is tűnnek azok a fránya piros pöttyök.

 • Kézenfogva sétálni:)
  2010-07-11 20:48:52

  Mostanában már ha a kezét fogjuk akkor már sétálni is tud ELŐRE.:) És ez nagy szó mert eddig kapaszkodva csak oldalazva tudott sétálni. Előre mindig félt, de most már nem fél, sőt élvezi.:) Nagyon.:) Annyira, hogy a folyosón oda-vissza vagy hússzor kell menni vele, és közben sikongat és nevetgél.:) Persze a mi hátunk meg kiakad, mert görnyedni kell, de úgye ez nem számít.:) Mindent Susulyka kedvéért.:):):):)

 • Egyedül kapaszkodás nélkül állni, ez az:):):)
  2010-07-11 20:40:59

  Nos ma Susulyka egyedül, kapaszkodás nélkül állt meg és nemcsak egyszer, hanem már rendszeresen.:) Olyan kis édes volt, és ami a legjobb, hogy már látszott rajta, hogy nem fél. Sőt lehet hogy egyszer egyszer már tudatosan is ment neki.:) Ez olyan csodálatos. Talán nemsokára el is indul.:):):) Már alig várom.:)

 • Spanyol nyelv:)
  2010-07-03 21:59:01

  Ja azt elfelejtettem írni, hogy elkezdtem spanyol nyelvet tanulni.:) Mindig is tetszett ez a nyelv és most rászántam magam egy tanfolyamra.:) Eddig nagyon tetszik a dolog, és szerintem a nyelv sem olyan nehéz. Ajánlom mindenkinek.:)

 • Végre itt a jó idő:)
  2010-07-03 21:56:15

  Ma végre olyan idő volt, hogy érdemes volt ki menni a strandra. Ki is mentünk és nagyon jó volt. Susulyka is nagyon élvezte megint a pancsolást. Egyre jobban szereti ezt a dolgot.:) Aludt is egy jót a friss levegőn.:) Isteni volt.:)

 • Azt hiszem túl sok az eső:(
  2010-06-27 16:28:27

  Annyira rossz mostanában az idő, hogy sehova nem tudunk menni, be vagyunk zárva a lakásba. Így semmi nem történik és nem tudok mit írni. :( Sajnos. Susulyka amúgy nagyon jól van. Szépen fejlődik. És elkezdett nőni a hátsó foga is. De amúgy semmi extra nincs.

 • Strandon lenni jaj de jó:)
  2010-06-13 21:47:49

  A hétvégén Susulykával strandon voltunk és csodálatos volt.:) Susulyka nagyon élvezte a nagy vizet. Kapott egy beülős csónakot és abban ringatózott.:) Amikor viszont megunta akkor kivettem belőle és a sekély vízben sétálgatott.:) Közben nézegette a gyerekeket ahogy játszottak.:) Imádta az egészet.:):) Ja és amikor kikellett jönni a vízből mert mentünk haza persze sírás rívás volt.:) Bajok lesznek később ha majd a játszótérről kell majd haza jönni, már látom.:):) Ja még egy dolog. Most már nemcsak a medencéből jön ki sírva de a kiskádjából is, annyira megszerette a pancsizást.:):) Egyem a kis husát.:):) 

 • Enni szeretnék, hintázni szeretnék:):)
  2010-06-10 11:20:45

  Susulyka eljutott a következő fejlődési fokozatba.:) Most már kezdi mutogatni mit szeretne, és persze azt is egyértelműen kinyílványítja, hogy mit nem.:) Ha például éhes akkor megfogja a cumisüvegét, és mutatja. Csak a hülye nem érti, hogy mit szeretne.:):) Ha pedig hintázni akar akkor még egyértelműbben tudja kifejezni magát, ugyanis egyszerűen odahozza hozzánk a hintát, és beszélve néz ránk, hogy "légyszi valaki legyen már szives felrakni, és engem lökni.":):) De egyéb dolgokkal is csinál ilyeneket, például ha azt szeretné, hogy olvasson neki valaki akkor oda viszi a könyvet, és nem tágít.:):) Ha pedig valamit nem szeretne akkor meg úgy rázza a fejét, hogy majd leesik.:):):)

 • Egészségliget 2010
  2010-06-07 21:23:44

  Az elmúlt hétvégén kint voltunk a Városligetben, mert egészségliget volt. Hatalmas tömeg jött össze és Susulyka nagyon élvezte. Ide oda kapokodta a kis fejét és szívta magába a sok sok érdeksséget és információt. Anyu is és én is nagyon jól éreztük magunkat. Az idő is isteni volt, jó meleg, így Susulyka puci lábbal lehetett, nagyon élvezte ezt is.:):)

 • Sátor, sátor, jaj de jó:)
  2010-06-04 18:35:33

  Susulyka ma kapott egy gyereksátort. Konkrétan egy iglut.:)Nagyon szereti, állandóan ki-be járkál belőle.:) Emelgeti, húzgálja és kipakol belőle.:) Én meg befelé pakolok, mert így már egy kicsit rend is van.:) De persze Susulykának ez így nem tetszik ezért pakol ki belőle, úgy jobban tetszik neki.:)

 • Susulykám, ne menekülj anya elől:):)
  2010-06-03 20:15:59

  Olyan érdekes látni, hogy egy ilyen pici gyerek annyira okos, hogy már tudja mikor csinál rosszat és mikor nem. Susulyka például amikor olyan dolgot vesz a kezébe amit nem szabad, akkor eldobja és szó szerint elszalad.:):) Pedig hát sosem kapott ki, nem is értem miért menekül.:):) Úgy látszik ez is kódolva van a génjeinkben.:):)

 • Susulyka és az empátia:)
  2010-06-03 20:10:54

  Nos, a minap állunk Susulykával a megállóban, és egy kicsit odébb, egy olyan idős kislány mint Susulyka elkezdett sírni, vagyis inkább ordítani. Erre Susulyka miközben nézte a kislányt egy folytában nevetett, de nem ám csak mosolygott csendesen, nem, hanem hangosan kacarászott.:):):) Mondtam is neki, hogy el kell majd beszélgetnünk az empátia kérdésköréről.:)

 • Sok boldog gyereknapot Susulyka:)
  2010-05-30 20:29:54

  Ma volt Susulyka első gyereknapja. Nagyon jól sikerült sokat játszott és nevetett. És aludt is egy jót kint a jó időben. Azonban csak délelőtt volt szép idő, és délutánra elromlott de ez nem csüggesztett minket, így is nagyon jól éreztük magunkat.:) És ez a lényeg.:)

 • Színes ceruzák:)
  2010-05-25 21:46:43

  Ma vettem Susulykának színes ceruzákat. Elmúlt már egy éves így itt az ideje a rajzolásnak.:):) Nagyon tetszik neki, bár még nem tudja mit is kellene csinálnia vele.:) Én persze mutatom neki hogyan kell rajzolni, de egyenlőre még csak fogdossa őket. Lesz ez még jobb is.:):):) 

 • Sok, sok boldog születésnapot Susulyka:):):)
  2010-05-22 20:08:06

  Éppen ma született meg Susulyka, és éppen most ünnepeljük az első szülinapját.:) Ez fantasztikus. Kapott sok ajándékot és egy, nos, "szép", ám az anyukája által szívvel, lélekkel készített tortát is, amit ez a kicsi lány nagyon is tudott értékelni. Örömmel ette a krémes tésztát és látszott rajta, azt gondolja "köszi anyu, ez nagyon fincsike." :):):) Én is köszönöm édes, kicsi Susulykám.:):)

 • Sok boldog névnapot, Susulyka:):):)
  2010-05-16 17:02:28

  Szombaton volt Susulyka első névnapja.:) Csodálatos volt ezt megérni. Az én kicsi lányomnak a névnapja.:) Persze nagy hévvel hozzá láttam, hogy süssek egy kuglófot, és az legyen az ünnepi süti. Nos a receptet egy újságból vettem, amit mostanában sokat forgatok, mert állati jó receptek vannak benne és még csak nem is hízlalnak. Szóval megsütöttem a kuglófot és láss csodát kenyér lett belőle!?!?!?!?!?! Kinézetre és még ízre is kenyér volt.:):):) Ez volt az első recept ami nem sikerült. Na nem baj vettünk egy kis sütit és azt ettük meg. Susulykának az is tetszett.:)

 • Családi egészségnap
  2010-05-16 16:51:31

  Szombaton családi egészségnapon voltunk Susulykával a Gyógyír centrumban. Minden orvosi vizsgálat ingyenes volt. Még Susulyka is részt vett egy programon a Schüszler arcdiagnosztikán, csak az volt a baj, hogy nem nagyon értettek az arcdiagnosztikához, így csak a schüszler sókat reklámozták. Pedig engem nagyon érdekelt volna ez a dolog. Amúgy nagyon jól bírta Susulyka az egész napot, sokat nézelődött és beszélgetett.

 • Szemészeten
  2010-05-06 22:32:39

  Ma szemészetre kellett menni Susulykával, mert nekem is, és az én ágamon a családomnak is szemüvege van. Így hát a dokinéni azt javasolta, hogy menjünk el szemészetre és nézessük meg, hogy minden rendben van-e. Szerencsére teljesen egészséges Susulyka, nagyon jól megvizsgálták. Kontrolra pedig évente kell majd járni. Amúgy Susulyka nagyon jól viselte a vizsgálatot, nagyon ügyes volt.:)

 • Homokozni jaj de jó:)
  2010-05-02 07:19:08

  Eredetileg május végén akartam, de tegnap olyan jó idő volt, hogy mégis csak összeraktam Susulyka homokozóját.:) Először csak érdeklődve nézegette, hogy mi is van a homokozóban, ugyanis homokot most látott először.:) Aztán belenyulkált és utánna nem volt megállás.:) Imádta.:) És ha majd megtanulja használni a homokokzó szettet akkor fogja igazán élvezni a homokokzást.:) Én már tanitgatom, és nekem nagyon tetszik a dolog.:):):)

 • Mama, baba:):):)
  2010-04-28 18:32:32

  Susulyka ma végre elekezdte a "mama"-zást és a "baba"-zast.:):):) Édeske.:):)

 • Anya, te is rágcsáld a csacsi fülét!:):):)
  2010-04-26 08:02:23

  Az édes kis Susulyka ma reggel odanyújtotta az imádott csacsikáját, és nézett rám, hogy "Tessék anya, te is rágcsáld a csacsika fülét, az olyan jó.":):):) Susulyka a szemem fénye.:):)

 • 2 sor fog:)
  2010-04-25 21:24:55

  Lassan már két sor fogról is beszélhetünk Susulykánál, ugyanis mostanában vettem észre, hogy kibújt a 7. és a 8. foga is.:)

 • Süss Napocska:)
  2010-04-23 20:53:25

  Ma végre fel tették a napellenzőt az erkélyre.:) Most aztán süthet a Nap ezerrel.:) Sőt még augusztusban is, és egyáltalán nem fog zavarni.:):) Susulyka is ki mehet az erkélyre amikor csak akar, nem fog megégni a déli Naptól sem.:):) Ez az.:)

 • Te, te, te:):)
  2010-04-22 21:18:16

  Susulyka ma 11 hónapos.:):) És ma elkezdett te, te ,te-zni.:):) Olyan kis édes volt.:)

 • Tapsi, tapsi mamának..:):)
  2010-04-21 18:00:40

  Susulyka elkezdett először tapsikolni.:):) Olyan kis édeske.:):) Evés közben is tapsikol.:):):) Megkell zabálni.:)

 • Duck wc öblítő:):):)
  2010-04-20 21:08:01

  Jó, jó tudom, hogy ez nem éppen Susulykához tartozó dolog, de muszáj megemlítenem. Ugyanis ez az eddigi legjobb és legpraktikusabb wc öblítő amivel eddig dolgom volt. És ez tényleg higiénikus. Ugyanis ezt tényleg nem kell megfoni cserekor és nincs semmilyen kis tartója sem. Ez egyszerűen maga a gél ami illatozik és fertőtlenít. Ezt a gélt kell rányomni simán a wc belső falára és kész. Van hozzá egy nyomó szerkezet is. Állati, mert tényleg rajta marad a falon, és ha elfogyott nyomok egy másikat. 6 nyomásra elég egy doboz és így egy korong 100 Ft körül van. És nagyon jó az illata. És még dizájnos is.

  Na itt a reklám vége, csak kár, hogy nem kapok százalékot érte.:):):) Mégegyszer bocsi az off-ért.:):) 

 • Hinta palinta:)
  2010-04-20 20:59:50

  A napokban fel lett szerelve Susulyka hintája. Először kicsit meg volt illetődve, de már akkor látszott, hogy szeretni fogja. Ma pedig már énekelt benne, sőt olyanokat kacagott, hogy csak na.:) Egyenesen imádja a lengést.:):) Elképesztő, hogy milyen nagy örömet lehet szerezni egy ilyen apróssággal egy kisbabának.:):) Csodálatos.:):):)

 • Akkor is!!!!!!!
  2010-04-18 21:13:19

  Nos, amit észre vettem Susulyka személyiségében az az, hogy ha valamit a fejébe vesz akkor azt tűzön vizen át véghez viszi. Nem számít ha elesett, akkor feláll sír egy kicsit és már megy is vissza oda ahol elesett, és megcsinálja azt amit eredetileg akart. Ez egy részt nagyon jó tulajdonság, ambíciózus, de másrészről meg kell majd tanulnia hogy van néhány helyzet amikor jobb ha feladja a dolgot. Most egyenlőre nem ismeri ezt a verziót.:) Egyem a kishusát.:):):)

 • Koszmó, neked annyi:):):)
  2010-04-15 20:47:30

  Susulyka és én ma búcsút intettünk a csúnya koszmónak. A dokinénije mondta, hogy a Babe cég egyik terméke nagyon jó erre a problémára és biza tényleg az.:):) Gyönyörű lett Susulyka haja.:):) Éljen.:)

 • Fini ananász, mangó, banán....:)
  2010-04-10 17:53:29

  Tegnap mondta a doki, hogy most már lehet adni Susulykának déli gyümiket is, elmúlt 10 hós így már nem allergizál. Ez nagyon jó hír, mert így bővül az ízvilága. És ami még jó az az, hogy szereti is ezeket a gyümiket. A banán azért még kicsit furcsa, de az ananászt és a mangót két pofára hamikázza.:):)

 • Ejha hatodik fogacska:)
  2010-04-07 20:55:11

  Ma vettem észre a hatodik fogacskát.:) Kezdünk beindulni.:):)

 • 10 kg:)
  2010-04-06 20:20:16

  Susulyka méretzkedett és 10 kg.:) Ezt ugyan én már elég rég óta sejtettem, főleg amikor ölbe kérezkedett.:):)

 • Tyű, ötödik fogacska:)
  2010-04-05 16:28:08

  Meg van az ötödik fogacska is.:) Lassan egy egész fogsora lesz.:):):):)

 • Negyedik fogacska:)
  2010-03-31 14:17:23

  Ma vettem észre, hogy Susulykának kinőtt a negyedik fogacskája is.:) Most aztán tépkedheti a kiflivéget.:):):)

 • Áll a baba, áll, támasz nélkül áll.:)
  2010-03-30 20:59:33

  Susulyka ma egyedül, támasz nélkül állt meg. Persze nem vette észre, mert éppen nézett valamit a kis kezében.:) Amikor viszont észre vette, hogy nem kapaszkodik hírtelen az asztal után kapott, és döbbenten nézett rám, hogy most akkor mi is történt.:):):) Kis édes volt.:):) Persze rögtön megdicsértem, hogy milyen kis ügyes volt.:)

 • Az első angol szó:)
  2010-03-29 21:47:51
  Nos Susulyka kimondta az első angol 
  szavát, és ez a „go” volt. Úgy látszik mégis
  csak van valami haszna annak, hogy a 
  mesecsatornát csak angolul nézheti.:)
   
 • Gyönyörű kislányhoz szép evés dukál:)
  2010-03-27 17:13:37

  Susulyka olyan kis ügyes és olyan szépen tud enni, hogy mostanában nem is kell szakálkát használni.:) Szinte minden kaja a szájába jut és csak nagyon kevés megy mellé.:):) És mivel semmi sem tökéletes, a kiflit még eléggé morzsásan eszi, de hát másként nem is lenne kisbaba, nem igaz?:):):)

 • Csivitelős napsütéses álom
  2010-03-26 15:28:21

  Susulyka éppen most kint alszik az erkélyen. Csodálatos napos, meleg, szellős, és madár csicsergős nap van. Fantasztikus.:)

 • Nem, nem
  2010-03-26 15:07:16

  Susulyka megtanulta a nemet bólogatni. Szerintem még nem igazán tudja, hogy mit is jelent ugyanis az evés vége felé szokta bólogatni, hogy nem. De persze ezután is lecsúszik még egy-két falat.:):) Amúgy nagyon édes ahogy rázza a kis fejét. Sokszor majdnem leesik a feje annyira rázza.:):):)

 • Színes poharak
  2010-03-25 21:40:58

  Susulyka kapott egy pár színes műanyag poharat. Fantasztikus hogy mennyire tetszik neki. Fogdossa, összeüti őket, eszegeti, guritgatja. Én építeni szoktam belőle egy tornyot ő meg persze lerombolja, és ez nagyon tetszik neki.:)

 • Kiflivég:)
  2010-03-15 10:33:32

  Susulyka kapott egy kis kiflivéget hogy eszegesse. Persze ezt is megkell tanulni mint minden mást. Ugyanis a kiflit teljesen marokra fogta, de úgy hogy a kifli nem látszott ki a kis kezéből. Így hát nem a kiflit hanem a kis kezét kapta be és nem értette hogy most mi van.:):):):) Na nem baj kintebb tettem a kiflit és így már tudta enni. :):) Amúgy nagyon tetszik neki a dolog és szereti is. Ja és persze teljes kiörlésű volt a kifli, hogy egészséges is legyen.:)

 • Édes kiscipő
  2010-03-13 21:27:42

  Susulyka kapott egy édes kiscipőt. Vagyis inkább egy kis szandált. Azért kellett mert így most már könnyebben tud járni tanulni, nem botlik meg a kis nadrágjában. Nagyon jó a színe és nagyon jól áll Susulykának.:) Szereti nézegetni és persze néha elhagyja.:):)

 • Étkező asztal és ágy
  2010-03-10 20:39:17

  Most egy kicsit elmaradtam az írással, mert pár napra el voltam foglalva az étkező asztal, aszékek és az ágy összerakásával. Ugyanis voltunk az Ikeában és vettünk ezt azt.:) Szerencsére minden nagyon jó áron volt, még ikea family tagok is lettünk még olcsóbb volt minden, ja és gyönyörű.:) Majd teszek fel képeket. Ja és Susulyka megint bebizonyította, hogy csodálatos kisbaba, mert olyan jó kislány volt, hogy hagyott minket dolgozni, nagyon jól elvolt magában.:) A kis drága.:) 

 • A harmadik fogacska:)
  2010-03-02 21:57:21

  Susulykának kinőtt a harmadik fogacskája. Most már kettő van lent és egy fent.:) Olyan kis aranyos a kis három fogú.:):):)

 • Tánci mánci:):)
  2010-02-25 09:08:31
  Susulyka elkezdett táncikálni.:) Olyan kis aranyos és úgy tudja fonni magát.:)Olyan kis hullám mozgásokat végez állva is és ülve is.:):)Ez most a legújabb tudománya.:)
 • Susulyka és a kis kapu:):)
  2010-02-21 13:11:43

  Tegnap fel lett szerelve a konyhára és az ebedlőre egy kis kertkapu féle azért, hogy Susulyka ne tudjon bemenni, és ne érje semmi baj. Persze ma már egyből a zárat tanulmányozta.:):):) Jellemző.:):)

 • Első lépések :)
  2010-02-19 22:58:39

  Susulyka megtette az első lépéseit. Persze még kapaszkodva, de már elindult. Hajrá Susulyka.:):):)

 • A gépem halála:(
  2010-02-15 17:32:32

  Sajna egy ideig nem tudtam jönni, mert a gépem feladta a harcot. Eddig tartott helyre állítani a dolgokat, de most már úgy néz ki, hogy minden rendben.:) Susulyka amúgy nagyon jól van. Most már teljesen áll, még nem jár de már megtanult lemászni az ágyról.:):) Ja és sokat táncikál, már zenére is.:) Tündéri.:)

 • Végre meggyógyult.:)
  2010-01-25 18:58:13

  Susulyka pár napja betaknyosodott de mára már teljesen jól lett. Homeopátiás szert kapott, bár az első verziót le kellett váltani mert nem volt semmi hatása, de a második ismét csodaszernek bizonyult. Semmi mást nem kapott csak a bogyót. Komolyan egy csoda szer.:)

 • Susulyka felállt!!!:)
  2010-01-21 21:00:50

  Ma először felállt.:) Olyan édes volt, kapaszkodott, nézett és közben állt. Ja, és vigyorgott.:):)

 • Első lépések, négykézláb.:):)
  2010-01-18 21:40:16

  Susulyka megtette az első lépéseit, négykézláb.:) Ez igazán nagy dolog, mert eddig csak tolatott, na de most előre haladt.:) Hahahahááá.:):):) Kis édeske.

 • Etetőszék
  2010-01-12 12:26:13

  Susulyka kapott egy etetőszéket, mert már olyan nagy kis lány, hogy jár neki.:) Amúgy nagyon imádja és azóta jobban is eszik.:) Mintha a szék kedvéért enne.:) Jópofa.:):) 

 • Száraz arcocska!
  2010-01-07 21:27:19

  Mostanában Susulyka arcocskája olyan kis száraz szokott lenni. Nem tudom, hogy miért de az volt. Elkezdtem gondolkozbi, hogy mivel lehetne segíteni a dolgon. Bekentem egy kis olivaolajjal és lám segített. Most már megint gyönyörű pofikája van.:) És ez jó.:)

 • Boldog Új Évet!
  2010-01-01 16:11:05

  A szilveszter este nagyon jól telt még Susulyka is felkelt éjfélkor, így ő is részese volt az ó év elmúlásának és az új év köszöntésének.:)

 • Susulyka első karácsonya:)
  2009-12-27 22:05:33

  Vége a karácsonynak, sajnos.:(  Susulyka is nagyon élvezte az első karácsonyát. Imádja a kapott játékait, azt se tudja sokszor, hogy most melyikkel is játszon.:) Olyan kis aranyos annyira el lehet szórakozni azon ahogy töpreng, hogy most melyikkel kéne játszania.:):) A karácsonyfára meg csak úgy rácsodálkozott, még a szája is tátva maradt.:):):) 

 • Szent este!
  2009-12-24 22:32:12

  Nagyon Boldog és Békés Karácsonyt kíván mindenkinek

  Susulyka, mama és anya.:)

 • Anya!:):):):)
  2009-12-21 16:07:29

  Ma reggel Susulyka mikor felébredt elordította magát: Anya!!!!!!!!!!!!:):):):) És én teljesen elolvadtam.:):):)

 • Első kicsi fogacska:)
  2009-12-19 17:41:44

  Ma kibújt Susulyka első fogacskája.:) Szegénykém egy - két napja kicsit nyűgibb mint eddig. De most már kint van.:):) Olyan aranyos kis recés.:)

 • Karácsonyfa
  2009-12-14 22:40:53

  Azt hiszem ma jó üzletet csináltam. Ugyanis 5500 Ft-ért vettem egy 2,5m-es fekete fenyőt.:) Gyönyörű.:) Ja és ebből 2500 Ft-ot le lehet vásárolni.:) Szerintem nagyon megérte nem is beszélve arról, hogy a fekete fenyőnek 3500 Ft métere. Ezt a fát egy kertészetben vettem. Gyönyörű növények vannak ott. Imádom azt a helyet.:) 

 • Pá pá :)
  2009-12-12 18:59:25

  Ma nagy dolog történt, Susulyka pá pát integetett.:):) Ilyet még sosem csinált magától. Csak akkor integetett ha én mozgattam a kis kezét. Na de most.:) Olyan kis aranyos volt.:) Majdnem megzabáltam.:)

 • Kontaktlencse:)
  2009-12-08 22:04:29

  Ma nagyon izgalmas napom volt ugyanis kontaktlencsét vettem.:) Ez is a járvány hibája.:):) Mivel a járvány miatt maszkot hordok és szemüveges vagyok, a maszkba lélegzett meleg levegő a maszk felső részén jön ki, így a hideg szemüvegen a meleg pára lecsapódik.:( Magyarul folyton párás a szemüvegem, ami nemcsak hülyén néz ki, de sajna nem is látok át rajta.:( Így nem volt más választásom, minthogy vegyek kontaktlencsét. Sajna rendelni kellett, de a próba lecsében jöhettem haza és nagyon jó volt. Nem párásodott be.:):):) A járvány végéig tökéletes lesz.:)

 • Susulyka első mikulása:):)
  2009-12-05 20:26:03

  Ma volt Susulyka első mikulása.:) Vettem neki egy hóemberes nagy méretű textil csizmát és abba rakta a mikulás bácsi az ajándékait.:):) Kapott finom almalevet, sütőtökpürét, almapépet és gumi játékokat amit a fürdővízbe lehet vinni és még kint is lehet rágcsálni.:):):) Imádja.:):) Csakúgy kapkodta a kis fejét.:):)

 • Nyelv tanulás
  2009-12-04 23:02:32

  Ma megtaláltam az interneten amit már hetek óta kerestem.:) Nevezetesen ráleltem egy több nyelvet tartalmazó hangos szótár gyüjteményre.:):) Le is töltöttem hat nyelvet és azt hallgattatom Susulykával, és még én is tanulok vele. Minden nyelvhez száz lecke van és egy lecke kb négy perc. Szavakat mond magyarul és az adott nyelven. Állati.:):) Angol, spanyol, héber, arab, kína, görög nyelveket töltöttem le. Illetve a németet már megvettem a múltkor.:) Szóval most hét nyelvet tanul az egész család.:):):)

 • német-magyar hangos szótár
  2009-11-30 20:47:49

  Ma vettem egy német-magyar hangos szótárt a "Kismadárban":) Eredetileg angolt és spanyolt akartam venni, de nem volt. Ez meg száz forintba került, úgyhogy megvettem. Már bele is hallgattunk Susulykával mert hogy miatta vettem, ugyanis így tanítom nyelvekre, szóval belehallgattunk és pont olyan, amilyet szerettem volna. Az adott szó le van írva németül, magyarul, és egy képpel is illusztrálva van. Illetve egy hang németül el is mondja a szót. Nekem csak magyarul kell felolvasnom és kész. Állati. Egy angolt és egy spanyolt is fogok ebből szerezni az tuti.:)

 • Borostyán nyaklánc
  2009-11-27 08:27:36

  Ez egy fantasztikus dolog, és állítom működik. A minap olvastam egy cikket a gyógyító kövekről és akkor gondoltam, hogy veszek Susulykának egy borostyán nyakláncot. Azt írták erről, hogy a csecsemőknek a fogzás idején használ, csökkenti a fájdalmat és nyugtató hatással van a picikre. Na gondoltam veszteni valóm nincs, legfeljebb ha nem működik lesz egy szép természetes nyaklánca a gyereknek. DE MŰKÖDIK. Két napja ÁTALUSSZA AZ ÉJSZAKÁT, amit eddig még soha nem tett meg!!!!!!!!!!! Én azt gondoltam ez soha nem fog megtörténni, már bele is törődtem, hogy két-három óránként kelltem hozzá etetni. Na de most.:):):):) HÁ, HÁ.:):):) Jó szívvel ajánlom mindenkinek.:)

  (A borostyán nyakláncról többet olvashatsz a Gyógyító kövek menüpont alatt:):) Ez itt a reklám helye)

 • 6 hónapos
  2009-11-22 21:59:15

  Igen, ma fél éves Susulyka.:):) Meg is húzgáltam a kis fülét.:):) Úgy néz ki, hogy kezdi megszeretni a brokkolis krumplit.:) Persze feljavitva egy kis alma lével és egy kis alma péppel.:):)

 • H1N1 járvány 2
  2009-11-19 16:50:21

  :):)Na ma fél Budapest hülyének nézett, a másik fele pedig sajnált.:) Ugyanis ma maszkban mentem boltba.:) De így legalább nem viszek haza influenzát.

 • H1N1 járvány
  2009-11-18 20:54:13

  Ma bejelentették, hogy járvány van. Úgyhogy holnaptól Susulykát nem viszem emberek közzé egészen a járvány végéig. Nem akakrom,hogy valami baja legyen. Én is maszkot fogok viselni az utcán. Marha jól fogok kinézni.:) De nem baj inkább ez minthogy valami baj legyen, ugyanis nem oltattam be magam és nem is fogom. Viszont a picit féltem. Ez van.

 • Görcs
  2009-11-17 20:29:25

  Na, ma jó napom volt. Bele állt a görcs a lábomba. Még szerencse, hogy Susulyka pont nem volt velem. Alig tudtam lemászni a villamosról. Otthon aztán három MagneB 6-ot vettem be. Most már kicsit jobb, de még mindig fáj.:(

 • Pláza
  2009-11-11 19:05:14

  Ma megnyilt az Allé.:) És ami tök jó ebben az az, hogy megnyílt az interspar is.:) Már alig vártam. Végre.:) Imádom a profiterolt amit árulnak, meg valahogy minden olyan finom ami ott van.:)

 • Susulyka megfelhőzése:)
  2009-11-07 21:15:58

  Ma nagyon aranyos dolgot művelt Susulyka. Ugye elkezdtem már egy hónapja a Doman anyagot tanítani nála. A matekot és az olvasást gyakoroljuk. A számolásban már 20-nál járunk. Szóval Susulyka egyem a kis szivét elkezdte ordítani hogy "e" és, hogy "ke".:) Ez szerintem az egy és a kettő lenne.:) Ja és a kis kezét is nézi közben.:) Egész nap ezt csinálta.:):) Olyan kis édes.:):):)

 • 5 hós oltás
  2009-11-04 22:00:36

  Ma nagyon ügyes volt Susulyka.:) Megkapta az 5 hós oltását és észre sem vette.:) Nem sírt és nem hisztizett. Bár mondjuk a doki is ügyesen tudja beadni az oltást. Remélem ezt sem sínyli meg a pici mint ahogy eddig egyik oltását sem.:)

 • Semmi különös
  2009-11-03 23:32:12

  Nos, az elmúlt két napban nem történt semmi különös. Mostanában karáccsonyfa díszeket nézegetek. Olyan jó érzés válogatni a szebbnél szebb díszek közül. Nagyon szeretem.:)Susulyka is csak kapkodja a kis fejét, azt sem tudja, hogy hova nézzen:) Teljesen elbűvöli a sok színes gömb és jégcsap.

 • Mindszentek ünnepe
  2009-11-01 21:35:05

  Ma Mindszentek ünnepén édesanyám, Susulyka és én elmentünk egy templomba gyertyát gyújtani és egy kicsit imádkozni. Ilyenkor mindig úgy megkönnyebbül az ember. Nagyon jó érzés. Ezután bementünk egy kicsit a temetőbe is sétálni. Nagyon szép volt az idő, éppen sétálásnak megfelelő. Susulyka is nagyon élvezte olyan jót aludt a szép, friss levegőn, hogy csuda. Jól el is fáradtunk.:)

 • Teli hold :(
  2009-10-31 21:53:44

  Ma nagyon nyűgös volt Susulyka. Egész nap. Nem is értettem miért, ugyanis nem szokott ilyen nyűgi lenni. Aztán rájöttem. Teli hold volt. Remek még akkor egy pár napig nem fogok aludni éjjel, már látom előre. Tegnap éjjel is szinte óránként kelt a kicsi.:( Na nem baj majd csak túl éljük. Igazából a gyereket sajnálom, mert olyan kis sírós volt egész nap. Szegénykém.

 • Helló
  2009-10-30 22:56:24

  Ma végre elkezdődött az üzletetkben a karácsonyra való készülődés. Már alig vártam. El is mentünk az egyik hipermarketbe és vettem jó néhány mécsestartót. Olyan arany színű, csillámporos, kerámia mécsest. Gyönyörűen néznek ki. Csillag, hold és gömb alakú is van közöttük. Biztos nagyon hangulatos lesz szenteste a karácsonyfa körül a szobában. Szonja mint mindig most is nagyon jól bírta a vásárlást.:) Aludt, nézelődött és beszélgetett, mint mindig.:) Tulajdonképpen szeret boltba menni, mert olyankor mindig sok a látni való. Főleg most így karácsonyra készülve.

Szavazás

Hogy tetszenek a képeim a fotózás menüben?
Nagyon szépek
Gyönyörűek
Rondák
Nos, khm....
Szépek
Asztali nézet